2.MLS

2.MLS, Žitko Basket – Klik, 74:97

2.MLS, Žitko Basket – Klik, 74:97

U utakmici 06.kola play out –a MLS, domaći Žitko basket je ugostio ekipu Klika iz Arilja. Utakmica koja nije imala neki rezultatski značaj protekla je u fer i korektnoj borbi , gde su mladi igrači Žitka pogotovo u prvom poluvremenu pokazali solidan otpor Kliku. Klik je došao po pobedu i više nego zasluženo su je i ostvarili u Masteru 74-97 (25:28, 16:22, 23:25, 10:22). Kod gostiju najbolji je bio Grojić Petar 23 poena, pratili su ga iskusni Papić Dragoslav sa 22 poena i Krstić Danilo sa 12 poena koliko je dao i Simović Nemanja U ekipi novog trenera Žitko basketa Dejana Cvetkovića, bolji poenterski od drugih bio je fantastični Živojinović Petar 32 poena, kao i Milošević Aleksa sa 15 poena odnosno Đorđević Marko 11 poena. Obe ekipe nastavljaju takmičenje u Play-out-u, gde ekipa Klika dočekuje Radnički 1950 , a Žitko gostuje u Palanci.
Cvetković Dejan, Zaslužena pobeda Klika. Preuzeo sam ekipu bukvalno na dan utakmice i nisam stigao da upoznam sve igrače, ali ovi juniori vrede i mislim da njihovo vreme tek dolazi. Čestitke ekipi Klika na zasluženoj pobeda , a mi se okrećemo daljem radu i idemo rasterećeno u Palanku sledeće nedelje.
Živojinović Petar, Mlada ekipa, borili smo se koliko smo mogli sa dosta iskusnijom ekipom Klika. Ovi juniori imaju potencijal i nadam se da će se već sledeće godine vratiti u 2MLS. Čestitke Kliku na fer borbi i više nego zasluženoj pobedi.
Mitrović Dragan, Čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi. Žitko je već ranije ispao iz lige ali danas su pokazali borbenost. Čestitao bih mojim momcima na zasluženoj pobedi a Žitku želim sve najbolje u daljem takmičenju.

More in 2.MLS