2.MLS

2.MLS, Hercegovac – Slodes, 94:88

2.MLS, Hercegovac – Slodes, 94:88

Mnogo bolje su gosti iz Beograda ušli u utakmicu, igrali su veoma agresivno, presing u odbrani na tri četvrtine terena što je očigledno predstavljalo veliki problem domaćoj ekipi. Na kraju prve četvrtine gosti su imali čak trinaest poena prednosti uz 34 postignuta poena. U drugoj četvrtini je viđena potpuno druga slika na terenu. Domaći igrači su se adaptirali na agresivnost ekipe Slodesa, uz to su zaigrali odlično u zonskoj odbrani što je rezultiralo preokretom i vođstvom na poluvremenu od 43:42. Kada se ekipa Hercegovca u trećoj četvrtini odvojila na deset poena prednosti svi u hali su pomislili da će domaćini mirno privesti utakmicu kraju. Međutim, nisu tako mislili gosti iz Beograda. Ne samo da su sustigli prednost Gajdobrana, već su na pet minuta do kraja meča poveli 78:71.  Gajdobrani tada pojačavaju agresivnost, uspevaju da izjednače na deset sekundi do kraja pogocima sa linije penala kapitena Radovanovića i da odbrane poslednji napad gostiju.
U produžetku je Hercegovac odigrao bolje, gosti su bili prilično oslabljeni zbog velikog broja igrača sa pet ličnih grešaka što je na kraju dovelo do konačne pobede domaćih 94:88. Najbolji akter susreta bio je plej Hercegovca Todorić sa 33 poena i 8 asistencija, a pratili su ga Zarić i Ivelja sa 16, dok je Radovanović uz 7 poena dodao čak 16 skokova. U ekipi Slodesa izdvojili su se Nemanja Knežević sa 22 poena, Ilić sa 17 uz 12 skokova, a Trifković i Ilić dodali su po 15 poena.
Miloš Luburić, Vrlo loše otvaranje utakmice moje ekipe, desilo se nešto što sam cele nedelje apostrofirao igračima da ne sme da se desi, a to je opušten ulazak u utakmicu. Na kraju smo ipak pokazali da ova ekipa ima karakter i velikom borbenošću došli smo do pobede.
Mateja Todorić, Čestitam mojim saigračima na pobedi, gostima iz Beograda hvala na fer i korektnoj utakmici.
Dušan Petrović, Čestitam ekipi Hercegovca na pobedi, utakmica je bila puna preokreta i sigurno veoma zanimljiva za gledanje. Nama sledi utakmica sa Starom kući koju ćemo pokušati da dobijemo.
Dušan Popović, Čestitam našim domaćinima na pobedi i gostoprimstvu, mi se okrećemo narednim mečevima.

More in 2.MLS