2.MLS

2.MLS, Mladost SP – Beko, 86:74

Razlika u kvalitetu je bile evidentna, pa je Mladost SP rutinski dobila utakmicu, iako nije blistala. Dovoljno je bilo izabranicima trenera Ivana Stefanovića pet-šest minuta „ozbiljne“ košarke da steknu dvocifrenu prednost i 20 poena razlike. Posle rastrzanog prvog poluvremena, u kome je poletna i motivisana ekipa Beka, predvođena Vukom Borovičaninom, pokazala više želje i motiva i
zahvaljujuću velikom broja ofanzivnih sokokova bila u egalu. Palančani su i pored svih slabosti vodili na poluvremenu (42:41), a onda su dodali gas, pre svega u odbrani, anulirali ofanzivne skokove rivala i mic po mic stigli do nedostižne prednosti. Ponovo je dominirao centarski tandem Lazar Stanković- Aleksandar Nikolić, sa dabl-dabl učinkom! Očigledno je da košarkaši Mladosti SP i dalje žale za plej-ofom, gde im je objektivno i mesto i da odrađuju posao. Ipak, posle pauze zbog Kupa Radivoja Koraća, sledi vrlo važna utakmica sa Žitko Basketom, koja može obezbediti opstanak u slučaju pobede.
Ivan Stefanović – Mladost SP, Teško ostvarena pobeda. Mučili smo se u prvom delu utakmice i nismo uspeli da dođemo do naše pobedničke igre. U drugom delu smo pokazali karakter i stvari su došle na svoje mesto. Mislim da ćemo bez problema obezvediti opstanak u ovoj konkurenciji u Plej autu.
Lazar Stanković – Mladost SP, Zadvoljan sam pobedom i igrom u drugom delu. Kvalitet je borbenost su došli do izražaja u trećoj i četvrtaoj četvrtini. Čestitam ekipi Beka na odličnoj igri i dostojnom otporu.
Nenad Petronić – Beko, Zadovoljan sam igirom u prvom delu. Nadali smo se da ćemo i u nastavku da održimo isti ritam i ostvariti bolji rezultat. Nismo imali rešenja za raspoložene igrače Mladosti. Iskoristili su naš pad u igri i rešili utakmicu. Slede nam važne utakmice u borbi za opstanak.
Vuk Borovčanin – Beko, Čestitam ekipi Mladosti na zasluženoj pobedi. Parirali smo im samo u prvom poluvremenu. Mladost ima veći broj kvalitenih igrača koje nismo uspeli da zaustavimo.

More in 2.MLS