Aktuelno

TRIGLAV KLS, Čačak 94 Quantox – Dynamic VIP PAY, 68:56

Oko 100 gledalaca je imalo priliku da posmatra dobru, kvalitetnu i borbenu utakmicu dva rivala. Kadeti Čačka 94 su hrabro ušli u duel sa ekipom Dinamika koja je u Čačak stigla posle tri uzastopna trijumfa. Na drugoj strani, uprkos jako teškom rasporedu, kadeti Čačka 94 su bili u seriji od pet poraza, pa se pobeda jednostavno nametala kao impenjrativ. I upravo su izabranici Dejana Kolarevića sjajno počeli utakmicu i već nakon prvog perioda stekli dvocifrenu prednost. U drugih deset minuta ekipa Milana Josića je pokazala da se neće lako predati, tako da se na veliki odmor otišlo sa prednošću domaćih od osam poena. Početak treće četvrtine pripada gostima. U 25.minutu na semaforu je stajalo 40:35. Nakon tajm auta domaćih kreće furiozna serija mladih Čačana koji za svega pet minuta prave 22:4 i faktički rešavaju pitanje pobednika. U poslednjem periodu gosti iz Beograda su samo uspeli da smanje razliku na za njih ovog puta pristojnih 12 poena. Ton igri Čačka 94 je davao povratnik Jakov Simović, kome su sjajno pripomogli Jakov Tatić, Pavle Nikolić, Božidar Ćurčić, Uroš Marić i ostali. Treba pomenuti i to da su arbitri svojim suđenjem, ali i ponašanjem maksimalno doprineli da utakmica prođe u vrlo fer i korektnoj atmosferi. U narednom kolu ekipa Čačka 94 je ponovo domaćin, a u halu kraj Morave stiže Kragujevački Radnički.
Dejan Kolarević, “Jako bitna pobeda za nas posle pet uzastopnih poraza. Ekipa je odlično odreagovala na važnost utakmice i podatak da smo svih 40 minuta imali prednost jasno govori o zasluženom trijumfu. Ekipi Dinamika i kolegi Josiću se zahvaljujem na korektnoj borbi i želim puno uspeha u daljem takmičenju“.
Jakov Simović, “Do zaslužene pobede smo stigli velikom borbenošću i kolektivnom igrom. Ovo je pravi recept za utakmice koje slede. Igračima Dinamika se zahvaljujem na fer i korektnoj borbi“.
Milan Josić, “Prvo bih čestitao domaćinu na potpuno zasluženoj pobedi. Ostaje žal što nismo bili na višem nivou i što se nismo čačanskoj publici predstavili u boljem svetlu. Ostaje da još više pojačamo rad na treninzima i otklonimo uočene nedostatke“.
Matija Prelević, “Čestitke ekipi Čačka 94 na zasluženoj pobedi. Bili su bolji u svim elementima igre, a nama ostaje da izvučemo pouke iz ovog poraza“.

More in Aktuelno