2.MLS

2.MLS, Pirot – Žitko Basket, 79:86

2.MLS, Pirot – Žitko Basket, 79:86

Pirot je u subotu, 26. novembra 2022. u 8. kolu Druge lige Srbije poražen od beogradskog Žitko Basketa na domaćem terenu rezultatom 86:79. Pirot je nakon nešto lošijeg početka vrlo brzo preuzeo kontrolu igre i same utakmice, poveo i imao permanentno vođstvo, uglavnom dvocifreno, u jednom momentu i uz 16 poena viška, što je trajalo sve do 36. minuta utakmice kada je Žitko Basket izjednačio, zaigrao na sve ili ništa, što se isplatilo serijom od 11:4 u samom finišu kojom je preokrenut rezultat i što je na kraju rezultiralo pobedom, prvom u dosadašnjim duelima dva rivala.
Zbog čega je u samom finišu došlo do neverovatnog igračkog pada pirotske ekipe ostaće za analizu domaćoj ekipi, ali je kriza igre nakon brojnih povreda evidentno uticala na rezultate u prethodnim kolima. Ostaje žal zbog poraza jer je bukvalno izgubljena već dobijena utakmica. Gostujuća ekipa je igrajući svoju igru, agresivnu, brzu i požrtvovanu, uspela da nadskoči domaću ekipu (56:26, u napadu 21:7) da bi poslednju četvrtinu dobila sa 29:11, što naravno pobedu čini sasvim zasluženom.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Vodili smo 36 minuta i na kraju pokazali slabosti, na žalost, koje su oni fenomenalno iskoristili, napravili impozantan broj skokova, 30 više od nas. Ipak, i sa takvim brojem njihovih skokova imali smo pobedu u rukama i najveći problem je u našim glavama, izgubili smo fokus u određenom trenutku ubeđeni da dobijamo utakmicu čekajući kraj. Oni su bili strpljivi i isplatilo im se.
Nikola Đonlić, igrač KK Pirot, Sa padom forme pokazalo se da imamo veliki problem sa skokom i da nam fali još jedan igrač pod košem, odnosno da nam nedostaje pun roster. Ekipa Žitka je fizički dominantnija u odnosu na nas, nisu se predavali i kada su ubedljivo gubili, dali su svoj maksimum do kraja, zasluženo pobedili i pokazali su da su ekipa za plej-of.
Nenad Karanović, trener KK Žitko Basket, Čestitam ekipi Pirota na fer i korektnoj igri. Naša mlada ekipa je večeras učinila možda i nešto nemoguće, čestitam mojim momcima na pobedi. Spremali smo se za ovu utakmicu, pogotovo za dva možda najbolja igrača u ligi Đonlića i Filipovića. Rekao sam mojim igračima da ako nisu krvava kolena nećemo moći ništa da uradimo, ako jesu možemo mnogo. Energija i skok su nas i doveli do pobede.
Edin Vesković, igrač KK Žitko Basket, U prvom poluvremenu nas je ekipa pirota pretrčala, što je malo ko uspeo protiv nas ove sezone. Na poluvremenu smo se restarovali, uspeli da dočekamo pad pirotske ekipe čiji je roster malo suženiji, iskoristili taj momenat na kraju i došli do pobede.

More in 2.MLS