2.MLS

2.MLS, Mladost SP – Joker, 97:85

2.MLS, Mladost SP – Joker, 97:85

U veoma lepoj i gledljivoj utakmici zrela, kompaktna, timska i sadržajna igra košarkaša trenera Ivana Stefanovića, koji su svih 40 minuta kontrolisali sutuaciju na parketu, sve vreme vodili i apsolutno bili bolji u svim statističkim parametrima. Izvrsno su Palančani otvorili meč. Odlično šutirali (8/5 trojke u prvoj četvrtini), ali i vrteli pik igru, odgovorno i racionalno delovali u oba pravca. Stekli su osam poena prednosti i do poluvremena je održali. Još bolje su započeli treći kvartal, stigli do dvocifrene razlike. Osovina Šparović – Nikolić je bila nerešiva enigma, Nedeljkovićeva haubica je punila trojkama koš rivala, a lavovski posao su odradili Stojanović, Čvorović, Todorović, Stanković, Dimitrijević… Mladost je bila tim, pravi tim. I poslednjih deset minuta je odigrano na visokom nivou. Jedino što su gosti uspeli da smanje na 86:81, ali je ekspresan odgovor stigao preko Nikolića i trojkom Stojanovića je sve rešeno. Mladost je imala sjajnih 50 posto za tri, ubacili su 14 trojki, za dva je šut bio 57 posto, imali su čak 23 asistencije (samo Šparović 13). Jedino su gosti u skoku bili ubedljiviji, ali je trijumf Palančana plod sjajnog izdanja (113:97 indeksni poeni).
Ivan Stefanović – Mladost SP, Odlična igra i pobeda. Čestitam igračima. Nije bilo lako. Protivnik nam nam nije dao da se opustimo tokom cele utakmice. Ekipa Džokera je uvek držala priključak, ali smo uspeli da nivo igre održimo do samog kraja.
Petar Šparović – Mladost SP, Zadovoljan sam dobrom igrom i pobedom. Uspeli smo da realizujemo sve otovrene šuteve i goste uvek držali na pristojnoj razlici. Ova pobeda nam daje samopouzdanje i mnogo znači kao osnov za trijumpfe u narednim utakmicama.
Milan Stojkov – Džoker, Čestitam ekipi Mladosti na dobroj igri i pobedi. Imali su veći broj raspoloženih igrača i kažnjali su svaki naš propust u odbrani. Mi smo držali rezultatski priljučak tokom cele utakmice, ali to nije bilo doboljno.
Zoran Krstanović – Džoker, Odlična utakmica gde su se domaćini bolje snašli. Čestitam im na zasluženoj pobedi. Naši igrači nisu bili na nivou prethodnih utakmica i to nas je koštalo poraza. Nadam se boljim igrama u narednim mečevima.

More in 2.MLS