2.MLS

2.MLS, Pirot – Napredak, 93:77

2.MLS, Pirot – Napredak, 93:77

Pirot je u subotu, 29. oktobra 2022. u 4. kolu Druge lige Srbije pobedio aleksinački Napredak rezultatom 93:77 vezavši četvrtu pobedu za redom u novoj takmičarskoj sezoni u Drugoj ligi Srbije.
Pirotska ekipa je izvanrednom prvom četvrtinom gotovo već tada rešila pitanje pobednika jer nakon ostvarenih 27:7 uz dominantnu igru u odnosu na rivala teško da je iko pomišljao da je moguć drugi ishod izuzev pobede domaće ekipe na kraju. Ipak, distanca od 20-ak poena nakon prvog kvartala u znatnoj meri je uticala na rivale i dalji tok utakmice, uljuljkujuće na igru domaće ekipe a otrežnjujuće za goste koji su se prenuli i uspeli na kraju da izbegnu potencijalni rezultatski debakl kako se činilo. U drugom poluvremenu se igralo u stilu „koš za koš“, gotovo u revijalnom ritmu i bez rezultatske neizvesnosti uz sigurnu kontrolu utakmice od strane pirotske ekipe koja je pokazala kvalitet više u odnosu na ekipu Napretka. Domaća ekipa je iskoristila priliku da razigra i svoje najmlađe igrače na radost pirotske publike koja je njihove prve takmičarske koševe pozdravila gromkim aplauzima.
MVP titulu ove utakmice gotovo da su podelili igrači Pirota Nikola Đonlić, Vuk Vasić i Pavle Stepanović, dok je u redovima gositju najbolji bio kapiten Nikola Raičević.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Napredak je odigrao dobro drugo poluvreme dok smo mi u tom delu igre malo zakazali. Ipak, čestitke mojoj ekipi na igri u prvom poluvremenu nakon čega je realno teško bilo zadržati treću četvrtinu u istom tempu. Naši igrači su ipak zadržali koncentraciju i mirno priveli utakmicu kraju.
Pavle Stepanović, igrač KK Pirot, U prvom poluvremenu smo primili 27 poena ali smo se u drugom malo opustili misleći lako ćemo. Napredak se naravno nije predavao, došli su ovde da igraju 40 minuta, pogađali su dobro otvorene šuteve u drugom poluvremenu ali smo mi ipak zasluženo pobedili.
Nenad Stojković, trener KK Napredak, Ušli smo u utakmicu jako loše, imali smo kadrovskih problema i nismo mogli da računamo na dva igrača iz petorke što nas je potpuno poremetilo. Znali smo šta nas očekuje i u kakvoj je formi ekipa Pirota, ali se igrom u drugom poluvremenu ipak nismo obrukali. Mi šansu za opstanak treba da tražimo na nekim drugim terenima. Želim puno sreće Pirotu u nastavku sezone i da uspe da se vrati u KLS gde mu je i mesto.

More in 2.MLS