1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Sloga, 78:66

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Sloga, 78:66

Mnogo teža pobeda domaćeg tima nego što to krajnji rezultat govori. Vojvodina je prelomila utakmicu tek nekoliko minuta pre poslednjeg zvuka sirene. Domaće su mnogo bolje počele, u prvoj deonici pogodile 4 trojke. Rezultat je bio 20:5, te se činilo da je Vojvodina na putu lake pobede. Međutim, već u drugoj četvrtini uporne, brze i borbene gošće su uhvatile priključak. U trećoj deonici Sloga je izjednačila (41:41), zatim i povela, a do kraja treće četvrtine viđena je rezultatska“ klackalica“. U poslednjoj četvrtini, ponovo se raspucala sjajna Tina Selaković, uz podršku Šareke Meknil. Vojvodina je za tri poena imala sjajnih 10/15, što je bila najveća prevaga da bodovi ostanu u Novom Sadu. Na dva i po minuta do kraja Vojvodina je imala plus 15 i osigurala pobedu.
Aleksandar Jovanović, Zadovoljan sam pobedom, pogotovo zbog toga što smo u fazi teškog rapsoreda, zbog puta u Sloveniju i meča VABA lige. No, dobro smo ušli u meč, i šuterski i korektno u odbrani. Posle toga smo prilimil dve jeftine trojke koje su nas potpuno izbacile iz koloseka. Još nis mno uigrani, to se oseti. Na našu sreću, vratili smo se u poslednjoj četvrtini dobrom energijom, dobrim šutem i to nas je dovelo do pobede.
Tina Selaković, Odlično smo otvorili utakmicu i pogodili većinu orvorenih šuteva. Desio nam se pad koncentracije u 2. i 3. četvrtini, ali smo ispoštovali dogovor iz svlačionice i preokrenemo rezultat u našu korist, a to se pre svega odnosilo na to da poboljšamo igru u odbrani.
Saša Mateničarski, Zaista uzbudljiva utakmica, mada na početku nije izgledala tako. Nismo iskoristili šansu koja nam se ukazala, kada smo u trećoj deonici došli do vođstva. Umesto toga, napravili smo nekoliko uzastopnih grešaka koje je domaća ekipa iskoristila. Čestitke Vojvodina na zasluženoj pobedi.

More in 1.ŽLS