1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Duga, 68:52

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Duga, 68:52

Mnogo teža pobeda domaćeg tima nego što to krajnji rezultat govori. Gošće su počele nešto bolje, a Vojvodina je preokrenula serijom 9:1 i povela 15:11. Rezultatska „klackalica“ nastavila se tokom većeg dela prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 35:33. U trećoj deonici viđena je obostrano rastrzana i neefikasna igra. Vojvodina 021 je , stekao se utisak, još tada propustila priliku da stekne osetniju prednost i prelomi meč u svoju korist. Ipak, domaći tim je sve to nadoknadio u poslednjoj deonici: čvrstom i pokretljivom odbranom paralisao je napade gošći, koje su u tim momentima bile neorganizovane i neprecizne, i na krilima Marine Stojić i Milice Selaković stigle do , ispostaviće se, nedostižnog vođstva.
Aleksandar Jovanović, Zadovoljan sam pobedom, pogotovo zbog činjenice da je u odnosu na prošlu sezonu otišlo osam igračica, došle su samo četiri nove, a imamo samo sedam seniorki u celom igračkom pogonu. Duga je igrala dosta čvrsto u prve tri četvrtine, uz to nas dugo nije išao šut. Naši glavni šuteri ništa nisu pogodili. Tek u četvrtoj četvrtini počeli smo da probijamo čvrstu odbranu gošći, pogodili smo nekoliko otvorenih šuteva i na taj način obezbedili pobedu.
Diana Tompson, Drago mi je da smo pobedom započele sezonu, to je vrlo važno za nas. Bila je ovo teška utakmica za nas, dogo je bio ega, ali smo uspele da dođemo do bodova koji su veliki podstrek za nastavak sezone.
Vuk Stepanović, Čestitke Vojvodina na zasluženoj pobedi. Nismo mogli da izdržimo tempo, jer moje igračice sa klupe su jako mlade, nisu spremne za ovaj nivo takmičenja i to se osetilo. Mislim da je to prelomilo meč.

More in 1.ŽLS