Aktuelno

Juniori Dynamic VIP PAY-a šampioni Srbije!

DYNAMIC VIP PAY – BORAC 74:62 (17:21, 22:18, 23:17, 12:6)

Juniori Dinamika su novi šampioni Srbije! Beograđani su u velikom finalu završnog turnira Roda Juniorske lige Srbije savladali čačanski Borac i stigli do trofeja. Posle izuzetno izjednačenog prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 39:39, Dinamik je bio smireniji i sigurniji u nastavku, pa je polako sticao prednost, koju su Čačni pokušali da anuliraju u finišu meča, ali nisu uspeli. Dinamik je pametno i koncentrisano priveo meč kraju i zasluženo slavio veliku pobedu.

U meču za treće mesto Crvena zvezda MTS pobedila je užičku Slogu 100:79.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira KK Radnički 1950 dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović dodelio predsedniku kluba domaćina Novaku Roganoviću.

# Najbolji strelac ligaškog dela takmičenja je Luka Kulundžić iz Novog Pazara, koji je tokom lige ukupno postigao 511 poena, odnosno prosečno 23.2 poena po meču. Priznanje mu je uručio Dejan Musli, bivši reprezentativac, koji mu je dodelio i poklon prijatelja KSS kompanije Sterling.

# MVP igrač ligaškog dela je takođe Luka Kulundžić sa 580 indeksnih poena, odnosno 26.4 po utakmici, a ovo priznanje i prigodan poklon kompanije Sterlig uručio mu je komesar lige Bojan Popović.

# U najbolju petorku ligaškog dela takmičenja izabrani su Čedomir Matić (Sloboda), Nikola Topić (Crvena zvezda MTS), Ognjen Matović (Crvena zvezda MTS), Ognjen Stanković (Partizan NIS) i Đorđe Ćurčić (Borac). Pehare i prigodne poklone uručio je selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i bivši košarkaš Bogoljub Đurić.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Đorđe Ćurčić iz Borca sa ukupno 76 poena, odnosno 25.3 po meču. Priznanje i prigodan poklon uručio mu je bivši reprezentativac Nikola Lončar.

# MVP igrač finalnog turnira je Đorđe Ćurčić iz Borca, sa ukupno 75 indeksnih poena, prosečno 25 po utakmici, a priznanje i prigodan poklon dao mu je Bogoljub Đurić. Prigodan poklon kompanije Sterling i poklon vaučer Stara planina uručio je Nikola Glišović.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Slobode, a pehar im je uručio predsednik RKSCS Siniša Jovanović. Poklone Sterlinga uručila je predstavnica kompanije Irena Jekić.

# Pehar za treće mesto ekipi Crvena zvezda MTS uručio je potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić, a bronzane medalje Nebojša Mrvaljević i Dušan Đurić. Poklone Sterlinga uručila je Irena Jekić.

# Pehar za drugo mesto ekipi Borca uručio je selektor Svetislav Pešić, a srebrne medalje član gradskog veća za sport Kragujevca Predrag Stevović i direktor SPD Radnički Bratislav Uraković. Poklone Sterlinga uručila je Irena Jekić.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Dinamika VIP Pej dodelili su Svetislav Pešić i Nenad Krstić. Šampionski pehar uručio je predsednik KSS Predrag Danilović. Poklone Sterlinga dodelila je Irena Jekić.

More in Aktuelno