Aktuelno

RODA JLS, Vojvodina – Radnički 1950, 80:90

RODA JLS, Vojvodina – Radnički 1950, 80:90

Posle izjednačenog početka meča, gosti su preuzeli konce igre u svoje ruke, stekli vođstvo koje, ispostaviće se, nisu ispuštali do kraja utakmice. Lako su igrači Radničkog prolazili kroz domaću odbranu, dobro su se kretali i lako stvarali višak, solidno su šutirali, i upravo njihov sjajan napad je doprineo ubedljivom vođstvu na poluvremenu od 57: 38.  U trećoj deonici domaći su zaigrali bolje, pre svega efikasnije, prepolovili prednost Radničkog, ali nisu imali snage da takav nivo igre održa do kraja meča, te su gosti odneli zasluženu pobedu.
Aleksandar Gak, Zaslužena pobeda gostiju, čestitam im. Mi smo opet ušli u meč sa nedovoljno energije, ponovo smo pravili greške na kojima je igračima ukazivano. Zaigrali smo bolje u drugom delu, ali deficit iz prvog dela igre je bio prevelik da bismo napravili preokret.
Igor Todorović, Imali smo dobru energiju od početka utakmice. Znali smo šta hoćemo u oba pravca. Na poluvremenu, posle našeg vođstva od 19 poena prednosti, rekao sam mojim momcima da Vojvodina ima karakter i da će pokušati da se vrate. To se i dogodilo, domaći su podigli nivo agresivnosti u odbrani i naterali nas da pravimo greške u napadu. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i zaustavimo nalet domaćih, čak i nadoknadimo dva poena razlike koliko nas je Vojvodina pobedila u Kragujevcu. Time smo ispun ili cilj.

More in Aktuelno