2. ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Novosadska ŽKA, 69:93

Posle nešto ujednačene prve četvrtine koju su gošće ipak završile u svoju korist, ekipa ŽKA nije želela ništa da prepusti slučaju pa je nastavila u istom ritmu i povećala svoju prednost na 48-34. Domaća ekipa nije imala rešenja za veoma raspoložene Perić 20, Vučetić17, Ždrnja15,Milinković-Savić 14, koje su izrešetale koš domaće ekipe.Pokušavale su košarkašice Mileševke da uzvrate ali bez osetnog rezultata pa je na kraju poraz bio neminovan i ubedljiv za konačnih 69-93 za ekipu iz Novog Sada koja se ovom pobedom vratila na prvo mesto na tabeli i sigurno grabi ka povratku u elitu.Kod domaće ekipe najbolja je bila Nataša Bučevac koja je ostvarila novi dabl-dabl učinak 31 poen i 18 skokova, Melanija Dragutinović je za svoju ekipu postigla 10 poena i imala 12 skokova te je i ona imala dabl-dabl učinak, Lidija Božić je postigla 9 poena i imala 10 asistencija. Kod gostujuće ekipe, pored već pomenutih igračica istakla se i Babajić sa svojih 14 asistencija.
Nada Cmiljanović-Žunić, Veoma loša igra moje ekipe. Nismo imale adekvatan odgovor na agresivnu odbranu i vrlo raspoložene šuterke u njihovoj ekipi. Videlo se da su došle rešene da nam se revanširaju za poraz na startu prvenstva koji smo im jedino mi naneli do sada. Čestitam ekipi ŽKA na pobedi i želim im uspeh u nastavku takmičenja, ne sumnjam u njihov plasman u Prvu ligu, ko od nas izgubi /mislim na favorite/ taj je siguran za plasman u viši rang.
Nataša Bučevac, Čestitam ekipi ŽKA na zasluženoj pobedi. Pravi su primer kako treba da igra mlada ekipa i prvi kandidat za ulazak u viši rang.
Milan Ivanić, Čestitam svojim igračicama na zasluženoj pobedi jer dobili smo sve 4/4 na nezgodnom terenu protiv jedine ekipe koja nas je u prvom delu prvenstva pobedila.Ostali su nam dužni i drago mi je da smo se kao ekipa podigli i zasluženo pobedili.Takođe bih čestitao i domaćoj ekipi na korektnoj igri i poželeo bih njihovoj najboljoj igračici Nataši Bučevac puno sreće jer je dobila poziv od selektorke Marine Maljković.
Ana Perić, Na utakmicu smo došli sa željom da se revanširamo protivniku koji nas je dobio u prvom delu lige na našem terenu. Nimalo laka utakmica, ali smo pokazale hrabrost i karakter i slavile na kraju. Čestitke mojim igračicama a i protivniku na pruženoj partiji i srećno u nastavku takmičenja.

More in 2. ŽLS