2.MLS

2.MLS, Hercegovac – Konstantin, 64:57

2.MLS, Hercegovac – Konstantin, 64:57

Nakon kraće pauze u prvenstvu odigrano je 13. kolo 2. MLS. Ekipa Hercegovca je na domaćem parketu savladale ekipu Konstantina u utakmici bez rezultatskog značaja za obe ekipe. Viđena je jedna skromna košarkaška predstava, a kao opravdanje svakako se može navesti veliki broj izostalih igrača u obe ekipe. Domaća ekipa je bolje otvorila meč, povela 7:0, ali su gosti uhvatili priključak sredinom prve četvrtine i držali ga do kraja poluvremena koje je završeno razultatom 36:33. U trećoj četvrtini ekipa Hercegovca povela je u jednom momentu i sa deset poena razlike. Gosti iz Niša polako su „topili“ prednost domaćina da bi na sedam minuta do kraja meča i preuzeli vođstvo. Hercegovac u tom momentu preuzima inicijativu na terenu i na krilima Berbakova i Teofanovića preokreće rezultat i mirno privodi meč kraju. Najbolji u domaćoj ekipi bili su Berbakov sa 14, Janjić sa 13 poena i Teofanović sa 7 poena i 6 skokova. U ekipi iz Niša najbolji je bio iskusni Mladenović koji je ostvrio dabl-dabl učinak, 19 poena i 13 skokova.
Radomir Kisić, Očekivano teška utakmica, bolesti i povrede su uslovili da slabije treniramo u prethodnom periodu. Utakmica nije bila od takmičarskog značaja, ali ipak je iz psihološkog razloga bitno da se pobedi. Teška utakmica i za gledanje i za igranje, gosti su došli oslabljeni, nedostatak motivacija kod obe ekipe, ali opet ponavljam da će nam pobeda značiti da u boljem raspoloženju dočekamo meč u Čačku naredne nedelje.
Branimir Berbakov, Prva utakmica u novoj ekipi za mene, drago mi je da smo uspeli da zabeležimo pobedu. Nadam se da ćemo se kompletirati do sledećeg meča koji igramo narednog vikenda.
Ljubomir Damjanović, Čestitam ekipi Hercegovca na pobedi. Veliki broj izostanaka igrača usled virusa i nedostatak takmičarskog značaja utakmice uslovili su dosta lošu partiju na terenu.
Aleksandar Mladenović, Čestitke domaćoj ekipi na zasluženoj pobedi. Mi se polako okrećemo plejautu i borbi za opstanak.

More in 2.MLS