2. ŽLS

2.ŽLS, Novosadska ŽKA – Sloga, 87:59

2.ŽLS, Novosadska ŽKA – Sloga, 87:59

Dobro otvaranje utakmice oza ekipu Novosadske ŽKA i vodstvo 11-4. Do kraja ¼ gošće iz Požege su se konsolidovale i uvele meš u rezultatsku neizvesnost. Druga četvrtina ista kao prva ali je domaćin stekao 15 poena prednosti koje su gošće smanjile na 9 poena koje je obećavalo neizvesno drugo poluvreme. Međutim, u nastavku je ekipa ŽKA preuzela u potpunosti kontrolu nad utakmicom i do samog kraja uvećavala prednost do konačnih 87-59. Kod domaćina je 6 igračica imalo dvocifren učinak a istakle su se Ždrnja sa 21 poenom 6 „ukradenih“lopti i 6 asistencija i Milinković-Savić sa 15 poena i 9 skokova. U ekipi Sloge jedina zapažena je bila kapiten Filipović sa 28 poena, 7 skokova i 5 asistencija.
Milan Ivanić, Čestitam mojim igračicama na odlično odigranoj utakmici. Ispoštovale su sve dogovore iz pripreme utakmice i pokazale da sazrevaju i individualno i kao ekipa. Uspeli smo da nametnemo svoju igru, sa jakom odbranom i dosta trčanja, što je rezultiralo ubedljivom pobedom.
Sofija Ždrnja, Jako dobra utakmica i važna pobeda za nas. Odigrale smo skoncentrisano, agresivno, sa puno raspoloženih igračica.
Saša Mateničarski, Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. U većem delu utakmice nismo ličili na sebe. Ušli smo u ritam koji je ekipa ŽKA nametnula i nismo uspeli da izdržimo.
Liga je duga, biće još jakih utakmica, nijanse će odlučiti. Daćemo sve od sebe da ostanemo u vrhu do kraja sezone.
Nataša Filipović, Nismo se snašle u agresivnoj i brzoj igri Novosadske ŽKA. Igrale smo svoju igru samo u ¼ i na momente posle, to nije dovoljno da se pobedi u derbiju.

More in 2. ŽLS