2. ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Spartak, 70:72

2.ŽLS, Mileševka – Spartak, 70:72

Pravi derbi 7.kola Druge ženske lige Srbije u kojem se na kraju radovala ekipa koja je imala više sreće a to je ovog puta bila ekipa Spartaka. Prvu četvrtinu je u svoju korist rešila Mileševka rezultatom 23-19 od čega je 21 poen postigla Bučevac, dok je na drugoj strani nepogrešiva bila igračica koja je svoje prve košarkaške korake napravila upravo u Prijepolju u Mileševci, Marija Cvijović, šutirajući trojke za nepoverovati 3-3.Drugu četvrtinu je dobila ekipa Spartaka 14-15 pa se na poluvreme otišlo sa minimalnim vođstvom domaće ekipe 37-34. I u drugom poluvremenu nastavila se neizvesna borba gde je Mileševka imala i prednost 63-55 ali je Spartak uspevao da stigne pre svega zahvaljujući neverovatnom procentu šuta za tri poena večeras posebno raspoložene Cvijović.U četvrtoj četvrtini videli smo pravu dramu na terenu pogotovo u zadnjem minutu utakmice. Polovina pogađa za tri poena i odvodi svoj tim na prednost 70-67 ali već u sledećem napadu vraća trojku Krstajić, košarkašice Mileševke ne koriste tri napada za poene, pa ni posed na 10 sekundi pre kraja, lopte se dokopala Cvijović i između dve igračice domaćeg tima uspela da izbaci loptu iz ruke koja je sa zvukom sirene prošla kroz obruč za konačnih 70-72 u korist večeras srećnije ekipe iz Subotice.
Nada Cmiljanović-Žunić, Čestitam ekipi Spartaka na pobedi, na fer i korektnoj igri i ponašanju cele ekipe. Teško je posle ovakve završnice reći bilo šta, pobedila je ekipa koja je imala više sreće.
Nataša Bučevac, Dobra prvenstvena utakmica sa puno rezultatske neizvesnosti. Loša organizacija poslednjeg napada naše ekipe, a faktor sreće je ovaj put bio na strani Spartaka i odneli su pobedu. U nastavku sezone nadam se da će Fortuna biti i na našoj strani a ekipu Spartaka neka prati kao i danas.
Dušan Perović, Pre svega želeo bih da se zahvalim ekipi Mileševke na gostoprimstvu.Prijepolje unazad nekoliko sezona važi za jedno od najtežih gostovanja u Drugoj ženskoj ligi Srbije, ali, zahvaljujući treneru, Nadi Cmiljanović imamo najtopliji doček i bez obzira na krajnji rezultat uvek ćemo se veseliti susretima sa ovom ekipom. Cela utakmica bila je izuzetno ijednačena, Nataša Bučevac je bila nerešiva enigma za našu odbranu, pogotovo u prvoj četvrtini gde nam je ubacila 21 od 23 poena domaće ekipe.Tokom cele utakmice ekipe su se smenjivale u vođstvu i sve je slutilo na to da ćemo imati neizvesnu završnicu u kojoj je naša ekipa na kraju imala i više sportske sreće i zahvaljujući poenima Cvijović u poslednjoj sekundi odnela bodove u Suboticu. Poželeo bih Mileševki sreću u nastavku prvenstva i radujem se našem ponovnom susretu.

More in 2. ŽLS