2. ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Ljubovija, 70:63

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Ljubovija, 70:63

Seniorske Gimnazijalac Tigra su uspele da zabeleže i drugu pobedu u ovoj sezoni. Sinoć su u Hali Kej savladale ekipu Ljubovije rezultatom 70:63. Gošće iz Ljubovije su bolje otvorile utakmicu, povele sa 02:06, potom i sa 07:08 i to je bilo to. Zatim košarkašice Gimnazijalac Tigra preuzimaju stvari u svoje ruke i prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist rezultatom 21:14. U drugoj četvrtini domaće košarkašice samo održavaju razliku i na poluvreme se odlazi pri rezultatu 36:27 za domaći tim. U trećoj četvrtini dolazi do neobjašnjivog pada u igri domaće ekipe. Ova četvrtina obiluje greškama košarkašica Gimnazijalac Tigra. Domaće košarkašice su imale čak 8 izgubljenih lopti u ovom periodu igre, takođe, bilo je dosta promašaja… Gošće iz Ljubovije su bile u naletu. Njihova najbolja košarkašica Valentina Vasiljević je uspela da u poslednjoj sekundi treće četvrtine pogodi trojku sa pola terena i smanji rezultat na 47:44. Ovo opuštanje je moglo skupo da košta tim Vladice Ranđelova. Međutim, poslednju deonicu domaće košarkašice otvaraju furiozno, serijom od 16:04 stavljaju do znanja ekipi Ljubovije da se ipak one pitaju za rezultat na domaćem terenu. Imale su domaće košarkašice prednost i od 15 poena (63:48) sredinom poslednjeg perioda, ali su opet nekim greškama dale šansu ekipi Ljubovije da smanje rezultat na prihvatljivih 7 razlike. Konačan rezultat je bio 70:63. U ekipi Gimnazijalac Tigra najefikasnije su bile Jovana Petrović sa 16 poena, Jana Dinić je uz 13 poena imala i 16 skokova, Valerija Ćirić je ubacila 12 poena, a Vera Đorđević je uz 8 poena imala 11 uhvaćenih lopti. Kod gošći iz Ljubovije ubedljivo najbolja je bila Valentina Vasiljević sa 31 poenom, Marija Kostić je ubacila 14, a Marija Drakulić je imala po 11 poena i uhvaćenih lopti.
Vladica Ranđelov, Veoma značajna pobeda za našu ekipu. Iskoristio bih priliku da čestitam ekipi Ljubovije, bili smo ravnopravan protivnik tokom cele utakmice. Mislim da je bila dosta sadržajna utakmica. Ono što me raduje je dosta bolja igra, zrelija igra, dosta sigurnija igra. čestitao bih mojim devojkam, igrale su fenomenalnu odbranu. Mi smo i pre početka utakmice zacrtali cilj da primimo manje od 60 poena. Primili smo 63. Raduje veliki broj ofanzivnih skokova, takoće odličan procenat iskorišćenih slobodnih bacanja. Tako da mogu da budem zadovoljan. Veliko broj devojaka je u rotaciji, tako da sam zadovoljan.
Valerija Ćirić, Čestitala bih svojoj ekipi na odličnoj borbenosti. Težak rad i trud se svakog trenutka isplatio. Imale smo neke uspone i padove, uspešno smo se podigle iz svega toga i stvarno sam presrećna zbog pobede i idemo dae u nove pobede.
Petar Arsenović, Pre svega čestitao bih domaćoj ekipi na zasluženoj pobedi. Šta da kažem? Možda smo mi sami više doprineli pobedi domaćina, pre svega zbog naše loše igre. Neki parametri pokazuju da smo bili veoma loši. Pre svega u slobodnim bacanjima, gde smo imali realizaciju od samo 33%, za razliku od ekipe domaćina koja je imala 90%. Zatim skok, 52 prema 36. Čak mislim da je ovaj rezultat i pristojan kada se pogledaju svi ovi parametri.

More in 2. ŽLS