2. ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Srbobran, 74:81

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Srbobran, 74:81

Košarkašicama Gimnazijalac Tigra propustile su izuzetnu priliku da posle neizvesne i dramatične završnice ostvare prvu pobedu u sezoni na domaćem terenu pošto su prednost od šest poena pri kraju meča svojom greškama lako prokockale. Iskustvo gošći je presudilo u poslednjim sekundama regularnog dela utakmice, odvele su utakmicu u produžetak i na kraju pobedile, rezultatom 74:81. Košarkašice Gimnazijalac Tigra dobro su otvorile utakmicu i povele sa 17:07, ali nakon par promašenih zicera gošće do kraja četvrtine smanjuju na 20:15. U drugom periodu gošće preokreću tok utakmice, da bi se na poluvreme otišlo pri rezultatu 36:40 za ekipu Srbobrana. U trećoj četvrtini košarkašice Gimnazijalac Tigra opet kreću silovito, preokreću rezultat i u poslednju četvrtinu ulaze sa prednošću od 53:50. Međutim, u poslednjem periodu Gimnazijalac Tigar je zbog pet faula ostao bez četiri igračice iz startne postave, a domaće košarkašice su na 25 sekundi do kraja imale prednost od 6 poena, ali su mlade i neiskusne košarkašice svojim greškama tu prednost uspele da ispuste i da se pri rezultatu 71:71 ode u produžetak. U produžetku se i nije moglo bolje protiv iskusnijih igračica Srbobrana koje su ostvarile prvu ovosezonsku pobedu rezultatom 74:81. Najefikasnije u ekipi Gimnazijalac Tigra bile su Jana Dinić sa 14 poena i 16 uhvaćenih lopti, Vera Đorđević je takođe ubacila 14 poenom i imala 9 skokova, Jovana Ignjatović je dodala 12, Bratislava Ignjatović je postigla 11, a Milica Mančić je uz 10 poena imala i 10 uhvaćenih lopti. Kod gošći iz Srbobrana ubedljivo najbolja je bila Jelena Curaković sa 34 poena i 13 skokova, Slađana Lukić je ubacila 17 poena, a Jelena Ćurćić je uz 10 poena imala i 15 skokova.
Vladica Ranđelov, To je košarka. Nekada ti da i kada ne zaslužiš, a nekad ti uzme kad zaslužiš da dobiješ utakmicu. Imali smo sve u svojim rukama. Međutim, par nekih faulova na njihovoj polovini, data dva bacanja, to je uvuklo nesigurnost kod naših devojaka. Srbobran je svoju šansu iskoristio i ja im na tome čestitam. Sasvim zaslužena pobeda. Nema šta, mi smo i prošle godine bili u ovakvoj situaciji. Moram da napomenem da sa nekim skromnim uslovima, mi opet igramo ovu ligu sa našim devojčicama. Videli ste na kraju prave greške, to su kadetkinje, ali dobro, to je proces sazrevanja i njihovog napretka. Verujem da ćemo kroz dobar rad da podignemo našu formu i da kroz te utakmice tražimo svoju šansu da obezbedimo opstanak u ligi. Radićemo i verujem da će iz nedelje u nedelju biti sve bolje.
Slobodan Subić, Ključni period utakmice bio je 20-ak sekundi do kraja, domaćin je vodio 4 razlike, nismo se predali u tim trenucima, odigrali dobru odbranu i niz nekih dobrih okolnosti koje su nas podigle i uspeli smo da utakmicu uvedemo u produžetak a zatim i da preokrenemo. Želim pre svega da se zahvalim domaćinu na jako fer i korektnoj igri, sjajnom dočeku. Mi iz malih sredina znamo koliko je teško raditi i opstati u ženskoj košarci u jednom ovako kvalitetnom takmičenju. Želim im svu sreću u daljem takmičenju i da ostvare sve što planiraju.
Jelena Curaković, Ja sam mislila da ću pokleknuti, da je sve gotovo, ali ne treba suditi pre kraja. Tako da, čestitala bih svojim devojkama na borbenosti i hrabrosti, koje su uspele da 24 sekunde pre kraja preokrenu rezultat, što je neverovatno. Bila je borbena utakmica, neizvesna do samoga kraja, tako da sve čestitke obema ekipama.

More in 2. ŽLS