2.MLS

2.MLS, Železničar – Radnik, 82:63

2.MLS, Železničar – Radnik, 82:63

Ekipa Železničara je subotu od 19h igrala svoju prvu utakmice ove sezone kod kuće pred nekih 100 gledalaca počtujući epidemiološke mere. Nočeni pobedom iz prvog kola, momci su pristupili meču veoma ozbiljno. Slobodno možemo konstatovati da je prva četvrtina u potpunosti pripala domaćinimakoju su na kraju imali prednost od 12 poena razlike.
To nije uticalo na igrače trenera Bjelića da uspore već su nastavili u istom ritmu. Pre svega jaka odbrana, odlične rotacije doveli su i do veoma dobre igre u napadu. Naši igrači su poštovali loptu i bodrili se međusobno. To je rezultiralo odlasku na veliku pauzu sa velikih 21 razlike.
Ipak momci su bili svesni da je posao daleko od gotovog. Gosti, predvođeni sa svojih par iskusnih igrača su se malo trgli i pokazali u trećoj četvrtini da neće biti tako lak zalogaj. Vošeni pre svega energijom Škundrića te Karalića i Mukanovića gosti su smanjili zaostatak i na kraju trećeg perioda razlika je bila 13 u korist domaćina.
Mala nervoza se mogla osetiti u ekipi Železničara, ali je potrajala veoma kratko, a kapiten domaćih Raković, uz Panića i M. Šušića se vrlo brzo otklonili sve sumnje i vodili svoju ekipu ka drugoj pobedi u sezoni. Na kraju ekipa Železničara je slavila sa 19 poena razlike, čime su nakon brejka u Novom Sadu još jednom pokazali ozbiljne namere što se tiče ove sezone.
U ekipi domaćina najviše su se istakli S. Krsmanović sa 17 poena, Raković sa 15 poena, Panić i M. Šušić dodali su po 14 i Marković sa 13 poena i 10 skokova. Kod gostiju Petrović je bio najbolji sa 18 poena, a dvocifreni još su bili Škundrić sa 13 i Karalić 10 poena. Ekipi Železničara sledi gostovanje Borcu iz Zemuna koji nakon prva 2 odigrana kola ima polovičan uspeh.
KK Železničar Čačak: Raković 15p, Petrović 3p, Krunić, A. Šušić 5p,Marković 13p 10sk, Panić 14p, M. Šušić 14p 11 ast, A. Krsmanović 1p, Obućina, Milošević, S. Krsmanović 17p, Kovačević
KK Radnik Surdulica: Nešič 2p, Mukanović 6p 7 ast, Stanković, Petrović 18p, Škundrić 13p 8 sk, Tasić, Popović 3p, Milidragović 6p, Karalić 10p, Ilić, Rančić 3p

More in 2.MLS