2.MLS

2.MLS, Napredak Junior – Vrbas, 80:68

2.MLS, Napredak Junior – Vrbas, 80:68

Ekipa Napretka zabeležila je još pobedu u borbi za opstanak, ovog puta u 6. kolu plejofa 2. MLS protiv ekipe OKK Vrbasa rezultatom 80:68 (19:16, 31:14, 23:23,7:15) .
Izabranici Marka Cvetkovića dobro su započeli prvu četvrtinu i preko Beloice sticali prednost, međutim mlada ekipa Vrbasa uspeva da tokom drugog dela četvrtine poveže konce i sustigne ekipu Napretka i na kraju prve četvrtine sa korektnih -3 uđu u nastavak meča.
Druga četvrtina pripala je Kruševljanima koji su odgirali kao pravi favoriti i raspucali se i sasusli 31 poen u koš protivnika i otišli na poluvreme sa visokom prednošću od +20 (50:30).
Sa stečenom prednošću u poluvremenu Čarapani su mogli mirno da igraju ostatak meča. Na terenu je delovalo da se Pavle Jokić potpuno oporavio od povrede i da je svojim poenterskim učinkom podsetio na partije iz prvog dela sezone. Na drugo strani mladi Vrbašani grčevito su se borili na parketu i preko raspoloženog Skoknića, Drče i Mihajlovića uz odlične igre talentovanih Negovanovića i Burde uspeli su da igraju egal u trećoj četvrtini sa Napretkom.
U poslednjem periodu igre trener domaćih dao je minutute i malađim igračima poput Andrije Mihajlovića. Treba pohvaliti i igru Stefana Dobrodolca koji je pametno iskoristio ukazane minute. Iskusni Dragoljub Šikman i ovog puta je iskoristio svoju rolu sa 15 postignutih poena.
U naprednom kolu Napredak gostuje ekipi Stara iz Novog Sada.
Marko Cvetković, Uradili smo što smo trebali, dobili smo utakmicu. Nije lako igrati utakmice unapred dobijene. Što je do nas bilo mi smo uradili, igrali su i malđi momci, drago mi je i zbog Andrije i zbog Stefana, da su imali minute da su igrali da su zaslužili treningom. Mislim da smo rasporedili minute, Jokić se vrati, imamo još dva kola, nadamo se najboljem.
Uglješa Radulović, Dobra utakmica za nas, bitna pobeda. Dobro smo igrali, neugodna ekipa Vrbasa, mladi momci, znali smo šta nas čeka, odakle preti opasnost, skupili smo redove iako smo imali sitne povrede i usopešno pobedili. Idemo dalje, gostujemo u Novom Sadu, nadamo se pobedi i da ostanemo u ligi.
Petar Bodrožić, Fizički teška utakmica za nas, “tanki“ smo dole pod košem i nemoguće je braniti. Zadovoljni smo, odlično je išla lopta u drugom poluvremenu. Nastavljamo dalje sa mlađom generacijom smo tu u prvom timu, sa mlađim momcima. Nastavljamo dalje jako.
Martin Burda, Utisci sa utakmice su zadovoljavajući pošto smo mlada ekipa. Ekipa Napretka bila je dobra u ovom meču, mi smo bili loši u prvom poluvremenu u drugom se ekipa trgnula i odigrala malo bolje ali nedovoljno za preokret.

[envira-gallery id="21072"]

More in 2.MLS