2.MLS

2.MLS, Bor RTB – Sveti Đorđe, 72:80

2.MLS, Bor RTB – Sveti Đorđe, 72:80

Košarkaši Bora nisu uspeli ni u trećem pokušaju da ostvari preko potrebnu pobedu u plej autu. Ovoga puta poraženi su na svom parketu od ekipe Sveti Đorđe iz Žitišta sa 80:72. Pitanje pobednika rešeno je u drugoj četvrtini koju su gosti dobili sa 13 poena razlike 25:12. Prvih deset minuta bilo je neizvesno.
Ekipe su se smenjivale u vođstvu , a na kraju prve četvrtine Bor je imao prednost od 2 poena 18:16. Drugo poluvreme proteklo je u pokušaju Borana da uhvate priključak i stignu ostvarenu prednost gostiju od 11 poena, ali su košarkaši iz Žitišta zahvaljujući iskustvu uspevali da stečenu prednost održavaju, a u pojedinim trenutcima i da je uvećaju. Najveću prednost su imali početkom drugog poluvremena 47:30. Bor je uzvratio seriom od 8:0 i tada se činilo da će uspeti da se vrate u meč ali zahvaljujući pre svega Aleksandru Petroviću koji je postigao 20 poena uz 12 skokova, Marku Tomiću koji je ubacio 15 poena (4 trojke), i Miljanu Rakiću koji je imao 13 koševa, 7 skokova i 3 asistencije , gosti su uspeli da održavaju prednost od 8 do 11 poena do samog kraja. Uz pomenutu trojicu u timu Svetog Đorđa treba istaći i Beadera koji je imao 12 poena, Pavlovića sa 9 i Latinovića sa 7 koševa.
Nerac i kapiten Krstanović upisali su po 2 poena. U domaćoj ekipi najbolji je bio Đorđe Rakočević sa 26 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Rašić je takođe imao dobar učinak od 18 poena i čak 9 skokova. Po 7 poena postigli su Kanić i Branković. Mladi Stevanović postigao je 6 poena uz 6 skokova. Učinak od 4 poena ostvario je kapiten Bora Šćekić, koliko je upisao i Mitrović uz 5 skokova i 4 asistencije. U narednom kolu Bor gostuje u Vrbasu gde se sastaje sa ekipom koja ove sezone još nije osetila radost pobede, a Sveti Đorđe dočekuje ekipu Konstantina iz Niša.

[envira-gallery id="20571"]

More in 2.MLS