1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Vojvodina 021, 52:101

1.ŽLS, Student – Vojvodina 021, 52:101

U poslednjoj utakmici sezone Student nije uspeo da pruži dostojan otpor ekipi Vojvodine, novosadska ekipa je nakon 40 minuta slavila rezultatom 101:52. Već duže vreme Student ima problema sa sastavom, razlozi su aktuelna situacija sa virusom korona, ali i nekoliko odlazaka košarkašica iz prve petorke, pa neizvesnosti u meču nije ni bilo, niti je neko očekivao. Vojvodina je bila svesna situacije u kojoj se nalazi niški tim, pa je već na samom startu odigrala angažovano i disciplinovano i posle par minuta rešila je pitanje pobednika. Takav pristup meču dao je mogućnost novosadsoj ekipi da pruži šansu svim mladim košarkašicama, a one su svoju minutažu iskoristile mnogo bolje nego njihove suparnice na drugoj strani. Trenutak po kome će biti upamćen ovaj meč nije vezan za rezultat. U ekipi Studenta poslednji meč u karijeri odigrala je Marija Milovanović, iskusni centar sa bogatom karijerom, a vrlo bitan šraf u tekućoj sezoni koja je uprkos rezultatima na kraju sezone, ipak korak napred u odnosu na prethodnih nekoliko. Milovanović se oprostila kako i dolikuje košarkašici sa bogatom karijerom, bila je najbolji strelac meča, postigla je 21 poen, a imala je i po tri uhvaćene i osvojene lopte. Trener Ivan Simić je izveo iz igre par minuta pre kraja meča, nažalost nije bilo publike da je aplauzom isprati, ali su je ovacijama i aplauzom ispratile košarkašice obe ekipe, a od svog kluba je dobila i poklon.
Ivan Simić, Sve čestitke Vojvodini na apsolutno zasluženoj pobedi. U novoj kalendarskoj godini smo u katastrofalnom stanju, niti nas ima na treningu, niti imamo dovoljan broj košarkašica na utakmicama. To nije opravdanje da izgubimo od kadetske ekipe Vojvodine 50 razlike, potrebno je da se svi zapitamo gde smo i šta radimo što se naših mlađih selekcija tiče. Mogu d asezonu završavamo korektno što se prvog dela tiče, a posle Nove godine je sve za zaborav.
Marija Milovanović, Loš završetak sezone, ali imali smo stvarno puno problema. Lični utisak je trenutno jači od ovog što se dešavalo na meču. Student mi je dao sve što sam poželela, prijateljstva za ceo život, osećam se da sam uvek dbrodošla, zahvaljujem klubu i saigračicama i svima na lepom iznenađenju danas povodom završetka moje košarkaške karijere.
Aleksandar Jovanović, Nije mi drago što je Student ovoliko oslabljen, ovo sigurno nije realan odnos ekipa u kompletnim sastavima. I nama bi prijala kvalitetnija provera pred nastavak prvenstva i obaveze u kupu, ali šta je tu je, idemo dalje, puno sreće košarkašicama Studenta, a čestitke mojim igračicama.
Sara Opačić, Čestitke protivniku na fer i korektnoj borbi. Nismo očekivale ovako laku pobedu, ušle smo maksimalno u utakmicu i odigrale kao tim, zaslužile trijumf.

[envira-gallery id="20512"]

More in 1.ŽLS