2. ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Ljubovija, 74:77

2.ŽLS, Mileševka – Ljubovija, 74:77

Košarkašice Mileševke nastavljaju da igraju po principu toplo-hladno i od sjaja do očaja. Kako drugačije objasniti poraz od ekipe Ljubovije koja je u Prijepolje došla časno da izgubi i bez glavnog oslonca igre Ive Perić. Ni Prijepoljke nisu bile bez problema sa sastavom ekipe ali se poraz ipak nije očekivao. Za ekipu nisu nastupale Vučković, zbog poslovnih obaveza, i Petaković koja čeka dozvolu od lekara da može da igra.Ljubovija je dalekometnom paljbom prosto rasturila odbranu Prijepoljki kojima opet ništa nije polazilo za rukom. Sestre Vasiljević su rešetale koš Mileševke i bile nerešiva enigma. Vođstvo Ljubovije u jednom momentu je iznosilo i 19 poena da bi se na poluvreme otišlo pri rezultatu 27-40 za gošće. U trećoj četvrtini Prijepoljke su se koliko toliko konsolidovale pa su i razliku smanjile na 50-55. Mrtva trka se nastavila do 39 minuta kada konačno prijepoljke stižu do izjednačenja 74-74 i kada je već bio viđen produžetak na sekund i po pre kraja Vileta vasiljević je pokopala sve nade Prijepoljki šutem iz kornera za tri poena, lopta je prošla kroz obruč kao kap. Ostalo je premalo vremena za organizaciju napada, uspele su košarkašice Mileševke da sprovedu dogovor sa tajm-auta ali kao i mnogo puta do sada sreće nije bilo nigde pa je i poslednji šut završio na obruču za radost mlade ekipe Ljubovije.
Nada Cmiljanović-Žunić, Moju ekipu očigledno prati neko prokletstvo jer mi na svom terenu ne možemo u olimpijski bazen da pogodimo pa ćemo morati da radimo nešto po tom pitanju. Ako uspemo da se kompletiramo do kraja prvenstva možda još nekoga i pobedimo.Ekipi Ljubovije čestitam na pobedi, zaslužile su zaista mada, bez obzira na kretanje rezultata i da smo na kraju i mi slavile ne bi bilo nezasluženo, ali ko zna zašto je to tako ispalo, možda neka božija pravda, pa ako je već trebala da bude zadovoljena onda mi je drago da je to uradila ova mlada i veoma korektna ekipa Ljubovije.
Nataša Bučevac, Čestitam ekipi Ljubovije na pobedi.
Petar Arsenović, Čestitam mojim devojkama na zasluženoj pobedi, isto tako i domaćoj ekipi na fer i korektnoj igri. Kontrolisali smo utakmicu od prvog minuta i konstantno bili u prednosti a šuterski smo bili veoma raspoloženi. Nismo imai rešenje za jednu od najboljih igračica lige Natašu Bučevac koja nam je dala 51 poen i uvela nekoliko naših igračica u problem sa ličnim greškama, ali nije imala podršku svojih saigračica. Na kraju utakmica je repšena jednim šutom Violete Vasiljević sekund i po pre kraja utakmice. Ekipi Mileševke želim puno sreće i uspeha u predstojećim utakmicama.
Valentina Vasiljević, Teška utakmica do samog kraja. Iako smo imali veliku prednost gotovo celu utakmicu, dozvolili smo da se protivnik vrati u igru i da utakmica na kraju bude neizvesna. Ekipa iz Prijepolja je dosta starija i iskusnija ekipa od nas. Iako smo došli dosta oslabljeni, bez par iskusnijih igračica odigrali smo možda jednu od naših najboljih utakmica i na kraju pobedili. Čestitam protivničkoj ekipi na dobroj igri i želim im svu sreću u nastavku takmičenja.

More in 2. ŽLS