1.ŽLS

1.ŽLS, Partizan 1953 – Student, 87:54

Košarkašice Partizana bolje su otvorile utakmicu. Agresivnom igrom u odbrani primorale su igračice gostujuće ekipe na veliki broj izgubljenih lopti, što je rezultovalo i velikim brojem poena iz kontranapada. Ujedno, košarkašice Studenta nisu imale odgovor na organizovane napade domaće ekipe. Samim tim nakon prvog poluvremene rezultat je bio 40:21 u korist domaćina. U trećoj donici pokušale su košarkašice iz Niša da smanje razliku i da unesu nervozu u redove Partizana. Međutim, uspela je beogradska ekipa da zadrži koncentraciji i održi visoku prednost tokom čitavog meča, pa je Partizan na kraju slavio ubedljivo 87:54.
Slađan Ivić, Bitno je što smo nadoknadili razliku iz prvog dela. Stvarno je Student u prvom delu sezone odigrao fantastično i dobio Partizan. Presudila je veća želja, ogromna motivacija, dobra agresivnost. Možda sam više opteretio neke igračice, što mi u neku ruku nije bio cilj za ovu utakmicu. Međutim, one su nosile igru i velika odgovornost je bila na njima, na iskustvo i minutažu koju su imale u dosadašnjim utakmicama. Ovde je pobedio kolektiv. Imamo sad pauzu od dva dana i onda nastavljamo prvenstvo. Čestitam kolegi Simiću, napravio je izuzetan rezultat sa Studentom. Došli su i oslabljeni na ovu utakmicu, ali to ne umanjuje naš učinak. Verujem da ćemo se pobljšati za dalje i za nove utakmice.
Sofija Olić, Drago mi je što smo uspele da dobijemo ekipu Studenta. Mislim da smo od početka uspele da nametnemo svoj ritam i da je odlučilo u našu korist. Od početka smo bile složnije za razliku od prošlih utkamica i uspele smo da pobedimo.
Ivan Simić, Čestitke ekipi Partizana i mom prijatelju Slađanu na pobedi. Mi smo u drugi deo sezone ušli katastrofalno zbog problema sa koronom. Došli smo ovde da pokušamo da igramo što je bolje moguće. Međutim, videli ste i sami nismo uspeli. Rezultat na kraju je apsolutno zaslužen, dobro je što nije i više. Pobednika je odlučila više timska igra Partizana i par iskusnijih igračica s obzirom da mi nemamo zaista. Ove mlade igračice koje imamo iskreno ne mogu da nose breme prve lige.
Marija Milovanović, Pre svega čestitam Partizanu na izvanrednoj igri. Borile su se od samog početka, mi smo malo u deficitu sa igračima. Prva četvtina je bila korektna, posle toga pale smo u odbrani i napadu.

[envira-gallery id="19685"]

More in 1.ŽLS