2. ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Pirot – Radnički, 73:68

2.ŽLS, Gimnazijalac Pirot – Radnički, 73:68

Košarkašice Gimnazijalac Tigra uspele su na domaćem terenu da zabeleže treću pobedu u debitanskoj sezoni u Drugoj ženskoj ligi Srbije. Nakon produžetka savladana je ekipa Radnički iz Beograda rezultatom 73:68, nakon regularnih 62:62. Bila je ovo teška utakmica sa puno preokreta, a ekipe su se rezultatski jurile sve vreme. Košarkašice Gimnazijalac Tigra odlično su otvorile utakmicu i povele sa 10:02, ali se košarkašice Radničkog nisu predavale i do kraja četvrtine preokrenule rezultat na 11:18, serijom od 01:16. Košarkašice Gimnazijalac Tigra su se rezultatski vratile tokom duge četvrtine i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom 31:31. U trećoj četvrtini opet preokreti, prvo serija gošći od 05:09, a zatim još jedan preokret i serija domaćih od 14:06. U poslednjoj četvrtini rezultat je uglavnom bio izjednačen. Na 9 sekundi do kraja Marija Marković je pogodila za +3 za Gimnazijalac Tigar, ali je košarkašica Radničkog Natalija Dubrovina pogodila za tri 8 bukvalno u poslednjoj sekundi i utakmicu uvela u produžetak. U produžetku su domaće košarkašice pokazale jaču želju za pobedom, odigrale odličnu odbranu i na kraju zasluženo trijumfovale rezultatom 73:68. Najefikasnije u ekipi Gimnazijalac Tigra bile su Jana Dinić koja je uz 19 poena imala i neverovatnih 28 skokova, Marija Marković (13 skoka) i Jovana Petrović postigle su po 17, a Milica Mančić je ubacila 14 poena. Kod gošći iz Beograda najefikasnija je bila Jelena Novković sa 19 poena uz 11 skoka, Natalija Dubovina je ubacila 18, Marija Todorović je dodala 15, a Ivana Žigić 11 poena.
Vladica Ranđelov, Izuzetna i zlata vredna pobeda iz više razloga. Prvenstveno zbog samopouzdanja. Drugo, zbog načina na koji smo dobili. I treći, naravno cilj koji imamo, a to je da ostanemo u ligi. Ova ekipa treba kroz odbranu da traži pobede, zato je i moja odluka na kraju regularnog dela bila da branimo poslednji napad iako smo mogli da primenimo neka druga rešenja. Hoću da ova ekipa odbranbeno napreduje. Imali smo 17 skokova više od protivnika, to je uz našu veću želju za pobedom i donelo pozitivan rezultat.  Čestitam devojkam na izuzetnoj pobedi. Protivniku takođe čestitam na fer i koreknoj igri. Sigurno zaslužuju više. Bila je ovo zanimljiva i neizvesna utakmica, kao i svaka naša utakmica do sada.
Marija Marković, Ta odlučujuća trojka nije samo moja zasluga nego sasluga i mojih saigračica da nije bilo timske igre ne bi bilo ni te trojke. Pre svega čestitala bih protivniku na dobroj igri, a zahvaljujem se svojim saigračicama zbog toga što smo odigrale fantastičnu utakmicu. Nije bilo nervoze i upravo zbog toga smo i pobedile.
Nikola Savić, Prvo bih čestitan na odličnoj igri ekipi iz Pirota. Mislim da smo loše otvorili utakmicu, nismo poštovali dogovor koji smo spremali na treningu, malo nas je poremetilo oko Božićnih praznika. Mislim da je to uzrokovalo ovako lošem izdanju moje ekipe. Nisam se ovome naadao, ali, idemo dalje. Sve u svemu ne umanjuje ovu pobedu Gimnazijalca. Ambicije su da održimo kostur ekipe za narednu godinu i da ostanemo tu gde jesmo, na sredini tabele. Bila su očekivanje veća na početkuiu sezone, ali smo ih umanjili nekim našim kiksevima.

 

More in 2. ŽLS