1.ŽLS

1ŽLS, Partizan 1953 – Vrbas, 63:64

1ŽLS, Partizan 1953 – Vrbas, 63:64

Veoma neizvesna utakmica viđena je u SC „Master“ u Zemunu. Tokom prve četvrtine igralo se poen za poen i ekipe su se smenjivale u vođstvu, pa se na prvu pauzu otišlo pri rezultatu 17:18 za gošće iz Vrbasa. Drugu deonicu bolje je otvorila ekipa Partizana, koja je organizovanom igrom u odbrani uspela da poremeti napad gostujuće ekipe i da stigne do prednosti od plus 10. Međutim, košarkašice Vrbasa uspele su ponovo da pronađu svoj ritam u napadu i nisu dopustile domaćinu da napravi veću prednost. Naprotiv, serijom pogodaka stigle su do izjednačenja i vratile su se u igru, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 35:35. Treći deo igre dobile su igračice Partizana, koje su ponovo zahvaljujući dobroj odbarni i predvođeni Marinom Stojić u napadu uspeli da stignu do dvocifrene prednosti i da u poslednji desetomintuni period uđu sa prednošću od 56:46. Na samom startu četvrte četvrtine imale su košarkašice Partizana priliku da uvećaju svoju prednost, ali to se nije dogodilo. Naprotiv borbene igračice Vrbasa iskoristile su svoje prilike i ubrzo su uhvatile rezultatski priključak. Do kraja utakmice igralo se koš za koš, na manje od minut do kraja Vrbas je stigao do prednosti od 63:64. Imale je ekipa Partizana svoju šansu da na 10 sekundi do kraja preokrene rezultat, ali tu priliku nisu iskoristile te je utakmica završena pri rezultatu 63:64 za gošće iz Vrbasa.
Slađan Ivić, Čestitam ekipi Vrbasa na dobroj igri i pobedi. Mogu da kažem i da smo sami sebe pobedili. Imali smo dva puta po deset poena prednosti, ali nismo uspeli da materijalizujemo na više poena. Oni su dosta kažnjavali neke naše stvari. Trudili smo probleme da rešimo promenama u odbrani i promenama igračica. Donekle smo uspevali, ali smo imali veoma loš šut i to je ono što je presudilo. Ako bih dodao u taj šut i promašene zicere i neke osnovne stvari onda je stvarno to odlučilo. Međutim, košarka je neizvesna i zanimljiva, tako smo i u zadnjih deset sekundi imali priliku. Uzeli smo tajm-aut dogovorili smo se kako da napadnemo i šta da uradimo. Imali smo sve kako treba, šut za pobedu na zicer i opet smo promašili. Međutim, ovaj tim i ovi igrači jačaju i kroz poraze. Moramo da se podignemo da radimo dalje i glavu gore. Poraz boli, ali idemo dalje.
Marina Stojić, Jako teška utakmica za nas. Prvo bih čestitala ekipi Vrbasa na pobedi i svojoj ekipi. Borile smo se kao lavice, ali je ova utakmica takvog tipa da svaka greška košta, tako je i nas. Pobedila je ekipa koja je bila u većem fokusu u tom trenutku.
Nenad Marković, Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na dobroj utakmici i dobroj igri. Na kraju smo mi imali ili malo više sreće ili bili više koncentrisani, ali smo uspeli da zabeležimo pobedu. Malo smo bili poljuljani i trebalo nam je vremena da se dozovemo pameti nakon što nam se prvi plej povredio i kada smo definitivno bili svesni da neće moći da nastavi utakmici. Tako da nam je na ovoj već skraćenoj rotaciji, bila još skraćenija. Ove devojke pokazuju iz utakmice u utakmicu da definitivno igramo košarku 40 minuta. Ja sam izuzetno ponosan na njih, pogotovo što tri nedelje gotovo da nisam bio na treninzima i na dve utakmice prethodne. Skidam im kapu za ovakve partije. Nije nam prva ovakva dobijena utakmica, a mislim da neće biti ni poslednja. Partizanu želim da ostane zdrav kroz Jadransku i domaću ligu.
Ivana Bijelović, Vrlo teška utakmica. Ušli smo sa manjkom igrača i desila se povreda našeg pleja i to nam je dodatno otežalo igru. Možda je na kraju odlučila borbenost, sreća.Čestitala bih ekipi Partizana na dobroj igri i svojoj ekipi na pobedi.

More in 1.ŽLS