1.ŽLS

1.ŽLS, Partizan 1953 – SPD Radnički d.o.o., 69:59

1.ŽLS, Partizan 1953 – SPD Radnički d.o.o., 69:59

Košarakašice Partizana bolje su otvorile utakmicu i tokom prve četvrtine precizni šutevi sa distance omogućili su im da stignu do prednosti od plus sedam (17:10). Domaća ekipa je i tokom druge deonice nastavila sa disciplinovanom igrom u odbrani što im je omogućilo da svedu ekipu Radničkog iz Kragujevca na samo šest poena u drugoj četvrtini. S druge strane, košarkašice gostujuće ekipe nisu uspevale da pronađu rešenje za organizovani napad Partizana koji je bio predvođen raspoloženom Vučković, te se na poluvreme otišlo pri rezultatu 32:16 za beogradsku ekipu. U drugom poluvremenu ekipa Radničkog je zaigrala zonsku odbranu što im je omogućilo da unesu nervozu u redove Partizana. Igračice domaće ekipe imale su probleme da pronađu adekvatna rešenja u napadu, dok su na drugoj strani košarkašice Radničkog uspele da konsoliduju svoje redove i da smanje zaostatak pa su u poslednju deonicu ušle sa zaostatkom od -11 (50:39). Tokom poslednje četvrtine igračice Radničkog uspele su da smanje zaostatak i na -6, ali na drugoj strani, Partizan je uspevao preko Branke Luković i Sofije Olić da pronađe put do koša Radničkog i da na kraju trijumfuje rezultatom 69:59.
Slađan Ivić, Radnički je poboljšao bio igru jer je sa 16 postignutih poena u prvom poluvremenu to morao. Imali smo dosta propusta u prvom poluvremenu kada smo dosta čistih pozicija promašili, trebalo je ta prednost da bude veća. Međutim, tih 16 razlike nam je bilo dovoljno za mirniji početak treće četvrtine. Desilo se to što se desilo, pobedi se ne treba gledati u zube, ali ono što je evidentno jeste da vraćamo neke igračice u tim nakon problema koji su nas pratili. Bila je ovo velika pobeda na domaćem terenu. Jedna jako bitna stvar je da je kolektiv izašao na površinu, sa Nevenom Vučković, Sofijom Olić, Brankom Luković i ostalim igračicama. Međutim, očekivao sam više od centarske linije i od Luković i Jovanović kada su u pitanju te neke sigurne pozicije, to se nije desilo, ali to nam je nauk za naredne utakmice. Iskrene čestitke našem timu, odigrali smo, pobedili i to je najbitnije u ovom trenutku.
Branka Luković, Prvo bih htela da čestitam svojoj ekipi na zalaganju i trudu. Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu i da smo dobro ušli u meč. U drugom poluvremenu nas je malo poremetila zonska odbrana, ali smo brzo konsolidovali svoje redove i došli do veoma velike i zaslužene pobede za nas.
Nenad Milovanović, Čestitao bih ekipi Partizana na zasluženoj pobedi. Sa dosta više želje od nas su ušli u ovaj meč i presudno je bilo prvo poluvreme gde su imali 15 ofanzivnih skokova uz naš šut za tri poena 1/16 koji je bio i jedan glavni uzrok naše loše igre u prvom poluvremenu. Posle razgovora u svlačionici probudili smo se malo u drugom poluvremnu, prvenstveno zato što smo zagradili koš. Zaigrali smo zonu koja je poremetila napad domaće ekipe. Oni su ušli u promašaje koje smo mi dobro gradili. Dozvolili smo samo dva ofanzivna skoka što nam je omogućilo da se vratimo u igru i da dođemo u neku egal završnicu. Međutim, vezali smo neke greške i omogućili protivniku da se vrati na neku mirniju razliku i privede utakmicu kraju.
Ntumba Kazadi Thethe, Mislim da je bila dobra utakmica. Zaigrali smo zonu i vratili se. Izgubili smo utakmicu u poslednjim minutima, ali mislim da smo prikazali dobru partiju.

More in 1.ŽLS