1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Radivoj Korać, 67:72

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Radivoj Korać, 67:72

Gošće su imale prednost tokom većeg dela prve deonice, a rapsoložena je bila Nevena Rosić. Domaće su serijom 7:0 početkom druge četvrtine preokrenule rezultat, ali je Radivoj Korać uzvratio svojom serijom za izjednačenje (26:26). Vojvodina je ipak na poluvreme otišla s prednošću zahvaljujući trojkama Miline Mišeljić (40:36).
U drugom delu ponovo su domaće stekle prednost, ali su gošće serijom 8:0 stigle do prednosti (50:53). Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do finiša, kada je Radivoj Korać jakim presingom tri puta utastopno oduzeo loptu domaćem timu, te stekao , ispostavilo se, nedostižnu prednost.
Aleksandar Jovanović, Tok meča je polsedica kovida 19, mi smo proteklih nedelja imali sedam pozitivnih igračica, od 5. Novembra do 1. decembra ekipe nije trenirala. To je uzelo danak u drugom poluvremenu, nismo imali snage i koncentracije, bilo je dosta grešaka i promašaja. To nas je koštalo poraza.
Lara Radulović, Šansu za pobedu smo prokockale u drugom poluvremenu, promašili smo mnogo slobodnih bacanja i zicera. Rivalke su imale više skokova, nismo se snalazile dobro pod košem. Pred nastavak takmičenja, potreban nam je odmor i da sve igračice potpuno ozdrave.
Zoran Akanović, Na ovoj utakmici rezultat je bio u drugom planu, najvažnije je bilo da igračice sačuvaju zdravlje. Nismo želeli da igramo ovaj meč zbog pandemije koja nije mimoišla više od pola našeg tima, ali morali smo. Nadam se da ovaj meč neće ostaviti polsedice na igračice, kojima čestitam na onome što si izdržale i na meču koje su odigrale posle nekoliko nedelja netreniranja.
Sara Lumis, Igrali smo protiv kvalitetne domaće ekipe. Zato smo vrlo srećne zbog pobede. Nadam se da ćemo u nastavku sezone nastaviti sa pobedama i ostvariti ciljeve.

More in 1.ŽLS