Aktuelno

Velika pomoć Vlade Republike Srbije klubovima nacionalnih liga

Velika pomoć Vlade Republike Srbije klubovima nacionalnih liga

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID ‒ 19 izazvane virusom SARS‒CoV‒2, a koja uključuje finansijsku pomoć i košarkaškim klubovima. Realizacija pomoći Vlade Republike Srbije ostvarena je preko Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Košarkaškog saveza Srbije. Danas su svi klubovi kojima je namenjena ova pomoć dobili sredstva sa uputstvom za pravdanje istih.
Kao odgovorna organizacija, Košarkaški savez Srbije se u svoje ime i ime klubova zahvaljuje Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, na ogromnoj podršci našim klubovima. Svesni smo da će klubovi racionalnom upotrebom sredstava podići nivo rada i kvalitet našeg najtrofejnijeg i nacionalnog sporta.
Košarkaški savez je takođe uputio pomoć klubovima u visini rate dela članarine koji pripada Košarkaškom savezu Srbije, a koja nije zanemarujuća. To je još jedna u nizu akcija kojom Košarkaški savez pomaže svoje klubove. Nakon podele lopti svim klubovima seniorskih rangova takmičenja i Kvalitetnih liga mlađih kategorija KSS, finasiranja direktnih prenosa Prve ženske lige Srbije i Druge Muške lige Srbije, isplate troškova službenih lica, Košarkaški savez Srbije će ove godine finasirati i kompletne putne troškove klubova Roda juniorske lige Srbije, Triglav kadetske lige i Triglav lige za kadetkinje, kao i nabavku sportske opreme za klubove učesnike pomenutih takmičenja mlađih kategorija.

More in Aktuelno