Aktuelno

RODA JLS, Borac – Actavis Academy, 107:74

RODA JLS, Borac – Actavis Academy, 107:74

U 5. kolu Roda juniorske lige Srbije sastali su se domaći Borac i Aktavis Akademi iz Leskovca. Na koncu susreta Čačani su opravdali ulogu favorita, jer su savladali rivala rezultatom 107:74 (31:16; 24:22; 22:20; 30:16). Inače, na ovoj utakmici debitovao je novi trener juniorskog tima Borca Miloš Pejanović, kao i njegov pomoćnik, Vuk Obradović. Borac je otvorio susret sa dosta energije. Želeo je domaćin da pokaže već na početku da su loše partije prošlost i da je okrenut novi list. Doduše, ni Aktavis nije zaostajao po pitanju borbenosti, pa je u uvodnim minutima gledana prilično ravnopravna košarka. Međutim, polovinom deonice Borac je sa nekoliko dobrih odbrana uspeo da osujeti napade gostiju, pa je iz kvalitetne defanzive usledila još bolja ofanziva, čime je prednost domaćina vrlo brzo porasla na plus 16 (20:4). Prednost stečenu u tim momentima Borac je znalački umeo da sačuva, pa je čak nakon trojke Bačarevića uz zvuk sirene imao maksimalnih +15 (31:16). Aktavis drugi deo igre započinje dobrim prodorom i poenima Stojanovića. Iako su gosti delovali kudikamo bolje, to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi Borac. Štaviše, nakon nekoliko učinkovitih napada, a posle poena Rakovića, domaćin je poveo sa +23 (44:21). U nastavku susreta Borac je imao kontrolu igre u svojim rukama, tako da prednost domaćina nije previše varirala, samo na momente, kada su gosti na jedvite jade uspevali da urade nešto korisno u napadu. Zbog svega pokazanog, Borac je zasluženo otišao na veliki odmor sa značajnim brojem koševa na svom delu semafora. Nakon poena Obućine u prvom napadu usledilo je nekoliko grešaka Borca u ofanzivi, ali i defanzivi. Aktavis je koristio loše minute domaćina, pa je uspeo da priđe na minus 12 (57:45). Naravno, trener Pejanović je odmah zatražio minut odmora. Usledila je pozitivna reakcija domaćih košarkaša, koji su podigli nivo igre. Sa par dobrih napada ponovo je vratio Borac značajnu prednost na svoj konto (74:52). U nastavku treće deonice Borac je držao pod kontrolom meč, tako da Aktavis nije mogao ni da se nada nekom preokretu.
Poslednji deo igre Aktavis je zaigrao na sve ili ništa. Manjak je bio značajan, tako da ništa drugo gostima nije ni preostalo. Početak nije bio loš, vezali su gosti četiri poena. Ali već u sledećem napadu Bačarević je to prekinuo pogotkom za tri. Tada je u potpunosti propao san Aktavisa o eventualnom preokretu. U minutima koji su usledili Borac je sve konce igre držao u svojim rukama, pa je čak povisio prednost na maksimalnih +33 (107:74). Sve u svemu, bilo je ovo najbolje izdanje Borca od početka sezone, tako da je potpuno zasluženo upisao trijumf na svoj konto.
Miloš Pejanović, trener Borca, ,,Čestitam Aktavisu na fer i korektnoj igri, kao i na tome što je u Čačak došao sa osam igrača i odigrao hrabro utakmicu. Igračima čestitam na zajedničkoj prvoj pobedi. Oseća se pomak što se tiče agresivnosti i discipline, što je bilo najbitnije. Spremamo se naredne nedelje za Partizan. Mislim da će to biti još veći izazov. Smatram da Aktavis nije u ovom trenutku pravi protivnik za procenu naše sadašnje snage, ali već u sledećoj utakmici ćemo videti gde smo“.
Nemanja Obućina, igrač Borca, ,,Ušli smo agresivno u utakmicu. Želeli smo da se podignemo nakon nekoliko loših mečeva. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Današnji duel je model po kom bi valjalo da igramo u narednom periodu“.
Milan Petrović, trener Aktavis Akademija, ,,Čestitao bih domaćinu na fer i poštenoj igri, kao i zasluženoj pobedi. Bio je bolji danas, tako da ne čudi ovako velika razlika“.
Miloš Gavrilović, igrač Aktavis Akademija, ,,Čestitao bih protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri i pobedi. Nismo bili u punom sastavu, što je uticalo na našu igru i rezultat“.

More in Aktuelno