2. ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Sloga, 69:59

2.ŽLS, Mileševka – Sloga, 69:59

Pobeda košarkašica Mileševke u derbiju zapadne Srbije.U prvoj četvrtini je viđena izjednačena borba dve ekipe koje se vrlo dobro poznaju. Košarkašice Mileševke su znale da im glavna opasnost preti od sjajne Nataše Filipović pa je ulogu njenog čuvara preuzela Lidija Vučković i svoj zadatak je obavljala do kraja utakmice vrlo korektno. Ekipe su na mali odmor otišle pri nerešenom rezultatu 19-19. U drugoj četvrtini ekipa Mileševka je zaigrala angažovanije i stvorila osetniju razliku koja je ispostavilo se bila dovoljna do kraja utakmice za nova dva boda domaće ekipe.Lepa utakmica, bez tenzija, odigrana u fer i korektnoj atmosferi.
Nada Cmiljanović-Žunić, Čestitam mojim igračicama na pobedi ali čestitam i protivnicama na fer i korektnoj igri, pre svega viteškoj i u duhu fer-pleja. Što nisu pribegle prljavoj igri i bukvalnom premlaćivanju mojih igračica kao što je bio slučaj na utakmici protiv Gimnazijalca u Pirotu. Moram ovo da pomenem jer me u Pirotu niko nije ni pitao da dam izjavu a u izveštaju su naveli da nisam htela da dam izjavu. Toliko o tome. Ova utakmica je bila lepa za gledanje i može služiti kao primer mlađim generacijama igračica kako treba da se ponašaju i igraju na terenu. Kolegi Saši i njegovim igračicama želim puno uspeha u nastavku sezone i da nas sve zdravlje dobro služi!
Nataša Bučevac, Prava prvenstvena utakmica koja je donela mnogo lepih poteza na obe strane. Naša ekipa se pokazala kao nešto borbenija, što su skokovi u napadu i ukradene lopte direktni pokazatelji. U drugoj četvrtini otišli smo na 10-tak razlike što se pokazalo da je bilo nedostižno za gođće iz Požege. Ekipi Sloge želim puno uspeha u nastavku sezone.
Saša Mateničarski, Utakmica koja je u prvih 15 minuta ličila na derbi, da bi nakon toga ekipa domaćina preuzela stvar na terenu u svoje ruke i do kraja utakmice igru držala pod kontrolom. Zahvaljujem se domaćinu na prijemu i fer i korektnoj igri.
Nataša Filipović, Čitava utakmica je bila puna uspona i padova od strane moje ekipe. Očekivali smo svakako da će mene zatvarati, što su u početku moje saigračice znale iskoristiti. Kako je utakmica odmicala ušli smo u kontraritam, nervozu i to naravno nije izašlo na dobro. Ekipa Mileševke je imala dva raspoložena igrača, mi jednog, iskoristili su tu prednost i rešili utakmicu u svoju korist. Čestitke ekipi Mileševke na zasluženoj pobedi.

More in 2. ŽLS