2.MLS

2.MLS, Bor RTB – Fair Play, 65:74

2.MLS, Bor RTB – Fair Play, 65:74

Utakmica između KK BOR RTB i niškog FER PLEJA donela je možda i neočekivanu neizvesnost. Viđena je velika borba od samog početka i prava je šteta što je ova situacija sa virusom KOVID 19 onemogućila da utakmica bude odigrana uz prisustvo publikie. Možda sama igra nije bila visokog kvaliteta. Bilo je dosta grešaka i promašaja na obe strane ali su obe ekipe demonstrirale veliku borbenost i želju za pobedom. Domaćin je od samog početka stekao prednost koja je u sedmom minutu iznosila čak deset poena (17:7). Do kraja prve četvrtine gosti uspevaju da smanje prednost Bora na samo tri poena. Do poluvremena je vođena velika borba u kojoj su igrači FER PLEJA uspeli da preokrenu rezultat i na „ veliki odmor“ odu sa pet poena prednosti (42:37). Možda i presudan momenat desio se već početkom treće četvrtine kada je jedan od najboljih igrača Bora Marko Rašić morao da napusti igru zbog pet ličnih grešaka. Borani su uspevali da drže priključak zahvaljujući raspoloženom Rakočeviću koji je imao podršku Mitrovića i Brankovića, ali kada je iskusni Branković zbog povrede morao da napusti teren Borani su ostali bez mnogo opcija u napadu i to je na kraju i presudilo. Odličan utisak ostavili su i mladi igrači Bora, Kolar, Jovanović, Ignjatović koji su uz starije igrače Veličkovića,Šćekića i Kanića u pojedinim trenutcima uspevali da pariraju jačim i iskusnijim
gostima. Pet minuta pre kraja razlika je iznosila samo tri poena u korist Nišlija ali po izlasku iz igre još trojice igrača Bora zbog pet prekršaja utakmica je bila rešena. Kod gostiju su se istakli odlični Aleksa Simović i Cvjetković, a treba istaći da su se svih 11 igrača koje je na ovoj utakmici koristio trener Glavinić upisali u strelce (igrači „sa klupe“ čak 50 poena)i dali svoj doprinos. O težini i neizvesnosti ove utakmice govori i podatak da je trajala više od dva sata uz čak 64 dosuđena prekršaja i 78 izvedenih slobodnih bacanja. (Bor 30/48, a Fer Plej 14/30). Čak 6 igrača je utakmicu završilo pre isteka četrdesetog minuta zbog pet ličnih grešaka ( U Boru 4 a kod ekipe iz Niša 2). Na kraju , ekipa FER PLEJA je ostvarila pobedu od 74:65.
Miloš Nejkov / Dejan Aleksić, Čestitam ekipi Fer Plej na pobedi. Bila je ovo velika borba u kojoj smo možda propustili šansu da iznenadimo velikog favorita. Presudila je „ duža klupa“ gostujuće ekipe, odnosno veći broj kvalitetnih igrača koje imaju na raspolaganju. Čestitam mojim
igračima na borbenosti i i iskazanoj želji da dostojno brane boje svog kluba. Mislim da je to pravi put kojim treba da nastavimo i da će samim tim doći i bolji rezultati.
Vladan Glavinić, Neočekivano teška utakmica. Moji igrači su na pogrešan način ušli u meč. U njihovim glavama ova utakmica je unapred dobijena. Drago mi je da smo uspeli da se vratimo i ostvarimo važnu pobedu. Ekipi Bora čestitam na velikoj borbenosti i želim im bolje rezultate u nastavku takmičenja. Drago mi je da se to nije desilo protiv moje ekipe.

More in 2.MLS