1.ŽLS

1.ŽLS, Partizan 1953 – Duga, 73:65

1.ŽLS, Partizan 1953 – Duga, 73:65

Utakmicu je bolje otvorila ekipa „Duge“ iz Šapca što im je omogućilo da nakon prve četvrtine povedu 15:20. Međutim, u drugoj četvrtini trener Partizana Bojan Ivanović konsolidovao je redove svoje ekipe što je omogućilo da na poluvremenu odu na šest poena razlike (39-33). Ekipa Partizana je bolje otvorila skokom treću četvrtinu što je rezultiralo sa 13 poena prednosti (46:33). Međutim borbena ekipa Duge je zonskim presingom i zonom uvela utakmicu u neizvesnu završnicu. Poslednja četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici u kojoj se iskusniji tim Partizana bolje snašao i na kraju slavio rezultatom 73:65.
Bojan Ivanović, Čestitam svojoj ekipi na pobedi. Veoma važan trijumf za nas uzimajući u obzir da je treća utakmica u osam dana. Jako težak ritam na samom otvaranju sezone. Ekipa Duge, iako je ušla iz druge lige, je jako neugodna i pojačana sa par starijih, iskusnih igrača koje prave prevagu u određenim situacijama. Zadovoljan sam pobedom na kraju, ali nisam zadovoljan određenim odlukama svojih igrača u bitnim trenucima utakmice. To nam se ponavlja treću utakmicu, kada treba da prelomimo utakmicu, uvedemo u miran tok. Mi pravomo čudne odluke, olako gubimo odluke, promašujemo zicere i to nam se vraća da na kraju igramo neisvesne završnice.
Milica Inđić, Čestitala bih ekipi iz Šapca na dobroj borbi i želim im sreću u nastavku takmičenja. Što se tiče nas, zadovoljna sam što je ovo treća pobeda. Na početku smo lige, imamo dosta grešaka, ulazimo u neke žute minute. Imali smo kontrolu na terenu, onda se desi pad u igri gde ih vratimo u život i onda se opet izvlačimo. Drago mi je što svakako na kraju izlazimo kao pobednici. Ne odustajemo i zato bih čestitala svojoj ekipi. Nadam se da ćemo izvući pouke iz ovih prethodnih utakmica i da ćemo spremne ući u teže utakmice koje nam dolaze.
Vuk Stepanović, Pre svega utisci oko same utakmice i celog ovog ambijenta su fenomenalni. Drago mi je što smo imali priliku da dođemo ovde i igramo prvenstvenu utakmicu. Čestitke pre svega ekipi Partizana na zasluženoj pobedi. Mi smo se borili koliko smo mogli. Mi smo novajlije u Ligi i smatram da smo ih dobro oznojili i namučili u ovoj utakmici. Nažalost dopustili smo Partizanu da preokrene rezultat na kraju druge četvrtine i stekne osetniju prednost u trećoj. Nakon toga smo jurili da ih stignemo. Uspeli smo i da preokrenemo, ali ne da zadržimo. Čestitke još jednom Partizanu na odličnoj igri i zasluženoj pobedi i sve najbolje u nastavku Prvenstva.
Olga Stepanović, Pre svega čestitam ekipi Partizana na borbenosti i pobedi. Takođe i mojim devojkama. Mislim da smo danas pokazali dobru igru iako smo mladi tim. Došli smo ovde u Halu sportova, a to je velika stvar i velika čast za nas da igramo sa Partizanom. Nadam se da ćemo ostati u dobrom ritmu u nastavku sezone.

More in 1.ŽLS