1.ŽLS

1.ŽLS, Radivoj Korać – 021, 78:71

1.ŽLS, Radivoj Korać – 021, 78:71

U prvih dvadeset minuta meča nijedan od timova nije došao do značajnije prednosti, te je poluvreme završeno rezultatom 27:32 u korist gostujuće ekipe. Igračice Koraća su sjajno odigrale treću četvrtinu postigavši 38 poena, a primivši duplo manje.  U četvrtu četvrtinu se ušlo sa 14 poena prednosti za Korać. Pokušavale su gošće da utakmicu učine još zanimljivijom, ali su domaće košarkašice uspele da derbi prvog kola a možda i čitavog prvenstva okončaju pobedom. Utakmica je završena rezultatom 78:71 u korist Radivoja Koraća.
Zoran Akanović, Očekivano teška utakmica nakon šest meseci pauze. Prvi deo utakmice protivnik je uspevao na iskustvo da reši u svoju korist, dok su u drugom delu naše devojke pokazale neverovatnu energiju i gde smo, čvrstom odbranom, pre svega, preokrenuli rezultat u našu korist i do samog kraja utakmice održavali tu prednost kao da smo jedan od najstarijih timova u ligi, a ne jedan od mlađih. Još jednom, želim da pohvalim naše devojke i da čestitam protivnicima na fer i korektnoj igri.
Nina Vukosavljević, Sve čestitke mojoj ekipi na neumornoj borbi, kao i protivnicima. Slatka pobeda, moram priznati, s obzirom da je 021 veoma ozbiljna ekipa, puna talenta, koja nam je u poslednje dve godine uvek predstavljala problem. Svaka devojka na terenu , a i na klupi je dala svoj doprinos našem timu, zato i jesmo izašle kao pobednici večeras.
Aleksandar Jovanović, Teška utakmica za nas. Kontrolisali smo bar trideset minuta igru, ali pet minuta treće četvrine je potpuno nejasno, moramo analizirati zašto nam se desio takav pad u koncentraciji, iako smo se pripremali za presing igru domaćina. Čestitam Koraću na zasluženoj pobedi.
Lena Radulović, Ušli smo u utakmicu spremno, motivisano, zaigrale smo dobro u prvom poluvremenu,ali u drugom smo se vratili bez motivacije, pritisli su nas, igrali odličnu odbranu, mi nismo mogli da nađemo rešenje za njihov presing. Više su želeli pobedu, zaslužili su. Čestitam Koraću na fer i korektnoj igri.

More in 1.ŽLS