2. ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Radnički, 60:53

2ŽLS, Radnički 2016 – Radnički, 60:53

Deveta pobeda mladog tima Radničkog u veoma tvrdoj utakmici u kojoj su odbrane igrale ključnu ulogu, a malo bolja realizacija u napadu domaće ekipe je odlučila pobednika. Sjajno otvaranje utakmice izabranica trenera Despotovića dovelo je do ostenije prednosti na kraju prve četvrtine koju je zatvorila Minela Mehović trojkom uz zvuk sirene (24:10). Međutim, veliki pad u igri kragujevčanki i napadu doveo je do toga da prvih 6 minuta druge četvrtine nisu postigle poene i dozvolile su gošćama da smanje zaostatak na -5 na samo par sekundi do kraja druge deonice. Opet stvar u svoje ruke uzima Mehović, i opet, trojkom sa skoro 12 metara, uz zvuk sirene, vraća svoju ekipu na pristojnih +8 (32:24). Bolja igra igračica Radničkog 2016 je viđena i u drugoj četvrtini kada odlaze na maksimalnih +18. Naravno, sledi još jedan mini pad pred kraj poslednjeg perioda i gošće uspevaju da na kraju zaostatak svedu na jednocifren u ublaže poraz. Najbolja na utakmici je bila igračica beogradskog Radničkog, Tina Dinčić, koja je postigla 19 poena, 11 skokova i 7 ukradenih lopti, ali je bila usamljena na terenu i nije imala veliku podršku u igri od ostalih saigračica. U pobedničkoj ekipi, pored pomenute, Minele Mehović i njenih 19 poena i 9 skokova, istakle su se Ajša Hadžić sa 15 poenai 6 skokova, dok je Marija Cvijović upisala 8 poena, 7 asistencija i 6 skokova.
Nikola Despotović, Srećan sam zbog ostvarene pobede. Kao i u mnogim mečevima ove sezone, odlično otvorimo utakmicu ali nam se desi nekoliko padova tokom iste kada ne možemo dugo da postignemo poene. U takvim situacijama nas odbrana izvlači iz krize. Prvi put su moje igračice igrale u Hali Jezero, imali smo samo dva treniinga na ovom parketu pred utakmicu i mislim da ih veličina terena nije zbunila. Svaka je dala svoj doprinos i čestitam im na zasluženoj pobedi. Zahvalio bih se i igračicama i stručnom štabu Radničkog na fer i korektnoj igri.
Minela Mehović, Prva utakmica u novoj godini pred našom publikom završila se u našu korist. Ušle smo jako i odlučno u utakmicu, stisle smo odbranu, napad je funkcionisao kako treba i samo nastavile tim tempom do kraja utakmice. Naravno, da je bilo nekih padova i sitnih grešaka, ali smo našom pozitivnom energijom i međusobnim bodrenjem ostale prisebne i privele utakmicu kraju onako kako smo i priželjkivale. Drago mi je da je bilo malo više publike nego inače i nadam se da će ih biti još više u nastavku sezone. Čestitala bih saigračicama na pobedi kao i igračicama beogradskog Radničkog na fer i korektnoj igri.
Filip Brojanović, Izuzetno loša utakmica za našu ekipu. Posle 5 vezanih pobeda ušli smo u niz od 2 vezana poraza. Jako slaba realizacija nas je na kraju koštala poraza. Okrećemo se narednom protivniku i očekujemo bolji rezultat.
Tina Dinčić,

More in 2. ŽLS