2.MLS

2MLS, Radnički d.o.o. – Mladost SP, 106:78

2MLS, Radnički d.o.o. – Mladost SP, 106:78

Košarkaši Radničkog su ostvarili još jednu ubedljivu pobedu u „Jezeru“, pobedivši Mladost iz Smederevske Palanke sa 28 razlike. Već u prvoj četvrtini je sve postavljeno na svoje mesto koja je završena sa 31:13, uz sjajnu i na momente atraktivnu i egzibicionu igru domaćeg sastava. Blago opuštanje u igri Radničkog koriste gosti, početkom druge četvrtine, i smanjuju prednost na 34:23. Međutim, Lazar Marković, dalekometnom paljbom, vraća razliku sa kraja prve deonice i na veliki odmor se odlazi sa prednošću domaćina od 58:40. Na startu trećeg dela utakmice, Kragujevčani kreću silovito i za dva minuta podižu prednost na +27. Trener Todorović je u tim trenucima želeo da odmori ključne igrače i daje prednost mlađim snagama. Gosti koriste nesnalaženje pomenutih i brzo se vraćaju koliko toliko u meč. To je bio signal treneru domaćih da ponovo vrati startnu petorku koja bez većih problema privodi utakmicu kraju. Još jednom je viđeno odlično šutersko veče igrača Radničkog koji us ubacili 17 trojki iz 33 pokušaja. Čak 36 asistencija je imao Radnički na realizovanih 44 napada. Kada se na to doda i 10 skokova više na kontu domaćina, razlika na kraju meča je više nego realna. Kod ekipe Mladosti su se istakli Paunović sa 22 poena, 7 asistencija i 4 skoka, Vuletić sa 15 poena i 5 skokova, Ilić sa 14 poena i 6 skokova i 12 poena, 4 skoka i 3 asistencije. U ekipi Radničkog je čak 7 igrača imalo dvocifreni indeks korisnosti, četvorica preko 20. Standardno odlična partija Raška Katića sa 22 poena, 9 skokova i 7 asistencija kao i Ivana Nedeljkovića sa 19 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Nikola Šućov je svoj učinak od 7 poena okitio sa 12 asistencija, Lazar Marković je dodao 17 poena, a još jednu dobru partiju je prikazao i Pavle Jokić sa 10 poena i 7 skokova. Za nijansu bolji od ostalih u domaćem sastavu je bio Andreja Stevanović sa 20 poena, 8 skokova i 6 asistencija.
Ivica Vukotić, Mislim da smo večeras bili na jako dobrom nivou, pre svega defanzivno, s obzirom da smo inače jako efikasnu ekipu Mladosti spustili na nekih sedmadesetak ubačenih poena. Napadački smo sigurno najbolja ekipa u ligi, tako da tu očekivano nismo imali problema. U trečoj četvrtini, kada smo poveli sa trideset razlike, rešili smo da pružimo šansu mlađim igračima koji su pomislili da je utakmica gotova, što je eikpa Mladosti iskoristila i uspela da se primakne na 14 poena razlike. Zbog toga smo bili prinuđeni da u igru vratimo iskusnije igrače koji su bez problema priveli utakmicu kraju. Ekipa Mladosti je pre ove utakmice ostala bez prvog trenera što je donkle i uticalo na njihovo večerašnje izdanje. Mislim da smo ih dobro skautirali, sprečili ih da se razmahnu i igraju onako brzo kako znaju, tako da nisu imali šanse protiv nas večeras.
Andreja Stevanović, Odigrali smo još jedan odličan napadački meč. Škripalo je u nekim trenucima u odbrani, ali mislim da dižemo i taj segment igre na viši nivo. Sve više igrača iz utakmice u utakmicu igra sve bolje što je veoma bitno jer je „dugačka klupa“ nešto što stvara razliku u odnosu na protivnike. Cilj nam je da ostvarimo sve pobede do kraja godine i da se spremimo za drugi deo sezone još bolje.
Goran Dimitrijević, Radnički je dominirao od sredine prve četvrtine. Svaki naš pokušaj da se vratimo u igru je na vreme bio presečen trojkama domaće ekipe. Kragujevčani su pokazali da u ovom trenutku igraju najbolju košarku u ligi i da su na pravom putu da se vrate u KLS.
Bratislav Paunović, Zaslužena pobeda Radničkog. Nismo uspeli da ispratimo njihov tempo večeras. U par navrata smo pokušali da se vratimo u meč, ali su nas sekli trojkama. Imali smo i problema i sa povredama. Čestitam im na pobedi, a mojim saigračima na borbenosti.

More in 2.MLS