2. ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Mileševka, 73:67

2ŽLS, Radnički 2016 – Mileševka, 73:67

Nakon teškog poraza u prethodnom kolu, ekipa Radničkog se brzo oporavila i u mini derbiju Druge ženske lige savldala Mileševku. Presudila je duža klupa domaće ekipe koja je dala 25 poena nasparam samo 2 poena klupe ekipe iz Prijepolja. Gošćama nije pomoglo ni 24 skoka više na sopstvenom kontu. Imale su više ofanzivnih skokova (26) nego Kragujevčanke defanzivnih (25). Ni MVP partiija sjajne Nataše Bučevac nije mogla da donese pobedu Mileševki. Kapiten gošći je postigla 37 poena i uz 16 skokova zabeležila indeks korisnosti 50! Bolja timska igra izabranica trenera Despotovića je bila ključ trijumfa. Iako je bilo problema u zagrađivanju u odbrani prilikom skoka, domaće su terale protivnika da šutira iz teških pozicija čime je anuliran taj deficit. Dobrom i raznovrsnom igrom u napadu su uspele da drže prednost i na kraju odbiju poslednji nalet Mileševke na samom kraju utakmice. Dobre partije su pružile Prijepoljčanke u redovima Radničkog, Ajša Hadžić sa 6 poena, 7 skokova i 3 asistencije i Marija Cvijović sa 13 poena, 7 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti, ali i presudnom trojkom na minut i 15 sekundi do kraja. Energiju sa klupe je unela Anja Tasić i sa 15 poena i 5 skokova mnogo doprinela važnoj pobedi. Najbolja u redovima domaćih je bila Neda Rapović, koja je postigla 23 poena na koje je dodala po 5 asistencija i ukradenih lopti i 3 skoka.
Nikola Despotović, Sem oscilacija u prvoj četvrtini igrali smo dobro od početka do kraja i stalno kontrolisali rezultat. Imali smo problema sa zagrađivanjem u odbrani i dali protivniku mnogo šansi za drugi a ponekad i treći napad i to je nešto na čemu moramo da radimo u narednom periodu. Jako važna pobeda za samopouzdanje i prekid serije od tri vezana poraza. Čestitke ekipi Mileševke na odličnoj utakmici.
Neda Rapović, Ovo je za nas bila veoma teška utakmica. Naporno smo trenirali i uspeli da pobedimo ekipu iz Prijepolja. Desio nam se pad koncentracije u igri ali smo se brzo vratile. Nadam se da ćemo iz kola u kolo biti još bolje i uspešnije. Želim da čestitam ekipi Mileševke na fer i korektnoj igri, a mojim saigračicama na pobedi i odličnom zalaganju svih 40 minuta.
Nada Cmiljanović-Žunić, Čestitam ekipi Radničkog na pobedi i želim puno sreće i uspeha u nastavku sezone. Imaćemo priliku da se revanširamo u našem Prijepolju.
Nataša Bučevac, Prvo poluvreme smo odigrale u dobrom ritmu protiv šuterski raspoložene ekipe Radničkog. U trećoj četvrtini je nekoliko izgubljenih lopti uticalo da domaća ekipa ode na osetniju prednost. U poslednjoj četvrtini smo spustile razliku i približile se protivniku ali, s obzirom da nismo kompletne, nam je nedostajalo snage da preokrenemo rezultat. Čestitam ekipi Radničkog i želim im puno uspeha u nastavku sezone.

More in 2. ŽLS