Aktuelno

KUP KSS 2. stepen Ž, Radnički 2016 – Radnički, 49:71

KUP KSS 2. stepen Ž, Radnički 2016 – Radnički, 49:71

U duelu dve kragujevačke ekipe nije došlo do iznenađenja. Prvoligaška ekipa odnela je pobedu nad drugoligaškom u veoma tvrdoj i do poslednje četvrtine, veoma zanimljivoj utakmici. Stiče se utisak da su igračice Radničkog prilično potcenile mladu ekipu Radničkog 2016 koja je pružila jak otpor. Tek kada su ostale bez snage i energije, u poslednjoj četvrtini, nisu mogle da drže rezultatski priključak. Izabranice ttrenera Nenada Milovanovića su u toj deonici počele da igraju odličnu odbranu po celom terenu što je rezultiralo greškama mlade ekipe u tranziciji što je rezultiralo lakim kontranapadima i stvaranju nedostižne prednosti. ŽKK nije uspeo da se snađe na zonsku odbranu gradskog rivala dobre tri četvrtine. Sredinom treće je čak došlo i do preokreta kada su igračice Nikole Despotovića prvi put došle do vođstva i imale nakon toga tri neiskorišćena napada da tu prednost uvećaju. U tim trenucima se ekipa Radničkog trgla i vođena Sarom Milošević, najboljom igračicom utakmice, podiže razliku na dvocifrenu na samom kraju trećeg perioda. U već pomenutom scenariju četvrte deonice nije bio rezultatske neizvesnosti. Kod tehnički domaće ekipe istakle su se Minela Mehović sa 17 poena i 9 skokova, Marija Cvijović sa 15 poena, 7 skokova i 3 asistencije i Ajša Hadžić sa 7 poena i 5 skokova. U pobedničkom timu, bolje od ostalih su bile Bojana Stevanović sa 12 poena i 5 skokova, Milena Marjanović sa 11 poena i 6 skokova i Sara Milošević sa 10 poena, 7 skokova i 3 asistencije.
Nikola Despotović, Odigrali smo jako dobro, naročito u trećoj četvrtini. Ekipa Radničkog je opravdala epitet favorita, ali mislim da ovaj rezultat na kraju ipak nije realan i da je razlika trebala da bude manja. Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi a mojim igračicama na odličnom izdanju, koje predstavlja idealnu uvertiru za utakmicu sa Dugom u nedelju.
Marija Cvijović, U utakmicu smo ušle opušteno bez razmišljanja šta će biti na kraju. Naravno, želele smo da pružimo što veći otpor protivniku. Do poslednje četvrtine je utakmica bila egal, ali na kraju je pobedilo iskustvo i veća rotacija Radničkog. U svakom slučaju prezadovoljne smo našom igrom. Čestitam protivnicama na fer i korektnoj igri i želim im sreće u nastavku sezone i kupa.
Nenad Milovanović, Ukratko, mučili smo se do poslednje četvrtine. Loše smo napadali njihovu zonsku odbranu i previše smo se oslanjali na šut spolja koji nas nije išao, a pri tom smo nekim našim propustima u odbrani dopustili protivniku da u jednom trenutku preokrene rezultat u svoju korist. Krajem treće četvrtine smo nekako uspeli da se konsolidujemo, podigli smo intenzitet igre u odbrani, došli do par lakih poena iz kontranapada i dvocifrene razlike. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri.
Sara Milošević, Veoma važna pobeda za nas s obzirom da već duži period nismo koompletne na treningu zbog povreda i odsustva igračica iz prve petorke. Nismo igrale na nivou kako inače igramo, ali imamo vremena da se dobro pripremimo i ispravimo greške za narednu utakmicu protiv partizana. Čestitala bih igračicama Radničkog 2016 na fer i korektnoj igri, a mojim saigračicama na pobedi.

More in Aktuelno