Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Radivoj Korać, 29:103

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Radivoj Korać, 29:103

Košarkašice „Radivoja Koraća“ ostvarile su ubedljiv trijumf na gostovanju „Dugi“ u okviru 3. kola Ženske kadetske lige Srbije. Beograđanke su slavile rezultatom 103:29 (28:6, 20:6, 29:7, 26:10). Tim trenera Nenada Markovića je zabeležio drugi trijumf, dok je domaći tim doživeo drugi poraz. U pobedničkom timu najefikasnija je bila Jovana Boričić sa 20 poena (10 skokova). Bogdana Nedeljkov je postigla 19 poena, Nevena Rosić 17, Ivana Žigić 13, a Sara Savić 11. U ekipi trenera Renate Stepanović 11 poena je postigla Dunja Prodanović, 6 Anđela Matić, a 5 Sara Marković. Šapčanke u narednom kolu putuju u Kragujevac, a Radivoj Korać dočekuje Partizan 1953.
Renata Stepanović, ŽKK „Duga“, Izuzetno težak poraz za nas. Čestitke gostima.
Dunja Prodanović, ŽKK „Duga“, Ovo je bila jako loša utakmica za nas. Danas zaista ništa nije bilo kako treba. Nadam se da ćemo treningom uspeti da ispravimo neke greške i da odigramo bolje u narednim utakmicama.
Nenad Marković, ŽKK „Radivoj Korać“, Izuzetno sam zadovoljan pristupom svojih igračica, jer ovde nam nisu laka gostovanja. Znali smo odakle nam preti najveća opasnost, a to je od Anđele Matić. Definitivno smo ispoštovali sve što smo se dogovorili, da nju zatvorimo, da ona što manje kreira i da igra, jer je jedan od najboljih igrača na toj poziciji u državi, po meni. Nemam nikakvu zamerku na igru svog tima, jer kroz dobru odbranu se otvori i napad. To dokazuje da su nam se svi igrači upisali u listu strelaca i da su imali dvocifrenu minutažu. Ekipi „Duge“ želim sve najbolje u nastavku prvenstva i da se vidimo na završnom turniru.
Jovana Boričić, ŽKK „Radivoj Korać“, Ušli smo jako od početka utakmice, svaka igračica koja je ulazila u igru sa klupe je doprinela i to je razlog zašto smo dostigli ovaj uspeh. Nije bilo lako na ovom terenu, to smo iskusili prošle godine. Komunikacija nam je bila dobra, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i zadovoljne smo kako smo odigrale.

More in Aktuelno