Aktuelno

Atlanta Hawks šampioni Junior NBA lige Srbije 2019!

Atlanta Hawks šampioni Junior NBA lige Srbije 2019!

Atlanta Houksi, odnosno đaci Osnovne škole „Borislav Pekić“ iz Beograda, šampioni su Junior NBA lige Srbije 2019!
Oni su u velikom finalu u dvorani „Radivoj Korać“ savladali ekipu Oklahoma Siti Tander (OŠ „Braće Jerković“ iz Beograda“) rezultatom 27:21.
U meču za treće mesto, Šarlot Hornetsi (OŠ „Lazar Savatić“ iz Beograda) su savladali Finiks Sanse (OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda) sa 37:33 i osvojili bronzane medalje.
U sjajnoj atmosferi uživali su i bivši NBA igrači Žarko Čabarkapa, Boštjan Nahbar i Mile Ilić, kao i naše reprezentativke i bivše VNBA igračice Sonja Petrović i Ana Dabović, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, predstavnik košarkaških operacija NBA Evropa Adrian Karion Armas, bivši reprezentativac Duško Savanović, direktor marketinga generalnog sponzora „Mlekare Šabac“ Milica Jelić, direktor marketinga Triglav osiguranja Marko Putnik, kao i prvi čovek Junior NBA lige Srbije Bojan Popović.
Mihajlo Petrović iz Oklahoma Sitija najviše je pokazao u takmičenju u veštinama među dečacima. Kristina Rađenović iz Minesote (OŠ „14. Oktobar“) bila je najveštija devojčica na poligonu.
Vuk Šišović, član Oklahoma Sitija je bio najbolji šuter, a poneo je i titulu najboljeg strelca lige, dok je Vukašin Kovač iz Atlante poneo pehar za MVP igrača finala.
Nagradu za „Zvezdu u usponu“ dobio je Savo Marković iz Atlante.
U najbolju petorku sezone uvršteni su Milica Šarenac iz Atlante, Đorđe Jovanović iz Finiksa, Matej Kolarević iz Šarlota, Vuk Šišović iz Oklahome i Vukašin Kovač iz Atlante.
Plakete KSS za partnerstvo u organizaciji Junior NBA lige Srbije 2019. generalni sekretar KSS Dejan Tomašević uručio je Armasu iz NBA Evropa, Milici Jelić iz „Mlekare Šabac“ i Marku Putniku iz Triglav osiguranja.
Pehare i medalje učesnicima završnog turnira podelili su Sonja Petrović, Ana Dabović, Duško Savanović, Milica Jelić, Marko Putnik, Adrian Karion Armas i Boštjan Nahbar. Zlatne medalje klincima iz OŠ „Borislav Pekić“ uručili su Dejan Tomašević i Boštjan Nahbar, a veliki šampionski pehar generalni sekretar KSS Tomašević.
Završnica takmičenja pod okriljem KSS i evropskog ogranka NBA u dvorani „Radivoj Korać“, pokazala je da je organizacija ove lige pun pogodak.
Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević obratio se malim košarkašima.
– Gledam sve vas ovde i žao mi je što kada sam bio mali nisam imao priliku da i ja ovako obučem dres nekog NBA tima… Uživajte u košarci! – rekao je Tomašević.
Prisutnima se obratio i predstavnk košarkaških operacija NBA Evropa Adrian Karion Armas, koji je istakao sjajnu organizaciju, čestitao KSS na odlično obavljenom poslu i naglasio da se sjajno oseća u Beogradu i da je uživao u završnici Junior NBA Srbije 2019.
Mlada košarkašica Art basketa Tamara Romčević i kadet Partizana NIS Nemanja Šarenac nedavno su izabrani od strane NBA Evrope da predstavljaju Srbiju u timu Evrope i Bliskog Istoka na Junior NBA Svetskom prvenstvu, koje se drugi put održava ove godine u avgustu u Orlandu.
Kao i prethodnih godina, sponzori Junior NBA lige Srbije bili su Mlekara Šabac i Triglav osiguranje.

More in Aktuelno