Aktuelno

Izveštaj trećeg dana finalnog turnira U19 JUNIORKE

Upravo je završena utakmica kojom je odlučeno koji tim će zauzeti treće mesto na Juniorskom završnom državnom turniru za košarkašice. Novosadska ŽKA pobedila je ekipu domaćina ŽKK Srbobran 59:73. Košarkašice Novosadske ŽKA danas su igrale nešto lakšim ritmom, za razliku od jučerašnjeg polufinalnog meča sa Crvenom Zvezdom. Srbobranska ekipa ih je namučila, ali su ipak uspevale da podižu prednost iz četvrtine u četvrtinu i na kraju pobede sa dobrim rezultatskim viškom. Rezultati po četvrtinama: 18:22, 12:22, 12:13 i 17:16. Tri igračice NŽKA imale su dvocifren učinak. Maša Janković sa 19 postignutih poena, 7/9 sa linije penala i 6/9 za dva poena, uz 9 skokova, Lana Radulović 17 poena uz jednu torjku iz 6 pokušaja, i Ana Perić koja je upisala i dabl-dabl, sa 18 poena i 12 skokova. 9 skokova imala je Nikolija Jovanović. Srbobranke: Tamara Ivkov 15 poena, 4/6 sa linije penala, 4/10 za 2 i 1/6 za 3 poena. Imala je i 4 asistencije i 9 skokova. Jelena Curaković 14 poena, Ivana Curaković 10, Mirjana Zorić 9. Sledeća utakmica je finalna i počinje u 19:30. Crvena Zvezda – Radivoj Korać. Dodela pehara, medalja i priznanja je nakon te utakmice.

Srbija ima nove Juniorske prvakinje u košarci, a to je tim košarkaškog kluba Radivoj Korać. Ove devojke su u vrlo neizvesnoj utakmici uspele da savladaju prejaku Crvenu Zvezdu i domognu se pehara namenjenog prvaku države. Utakmica je završena rezultatom 60:53, po četvrtinama 11:10, 12:12, 14:19 i 23:12. Za pobednički tim, Radivoj Korać, najviše koševa su dale Jovana Boričić 19, i Nadežda Nedeljkov 12. Jovana Boričić 4/4 sa linije penala, 6/9 za 2 i 1/7 za tri npoena, a postigla je i 9 skokova. Nadežda Nedeljkov 2/2 sa linije penala, 2/7 za 2 i 2/8 za tri npoena, a postigla je i 12 skokova.  U Crvenoj Zvezdi Marta Vulović postigla je 19 poena, dok je Nikolina Deurić dala 10, uz 14 skokova. Odmah po završetku utakmice, i kraće proslave igračica i navijača ekipe Radivoj Korać, pristupilo se ceremoniji dodele pehara, medalja i priznanja.

Plaketu KSS u ime ŽKK Srbobran za sjajnu organizaciju Finalnog turnira primio je Milorad Subić, a uručio mu je Dušan Projović, potpredsednik KSS. Najbolji strelac turnira Nadežda Nedeljkov (ŽKK Radivoj Korać) sa 61 poenom ukupno, dobila je pehar od strane Milorada Subića, predsednika kluba domaćina, ŽKK Srbobran. Ista igračica je i MVP turnira, sa indeksom korisnosti 75, pehar joj je uručio Goran Vuković, brat prerano preminule košarkašice Dragane Vuković, koja je bila veliki entuzijasta u ženskoj košarci, po kojoj ova nagrada nosi ime. Pehar za ŽKK Srbobran, za osvojeno 4. mesto, kapitenu ekipe Mirjani Đokoić je uručio Bojan Popović, komesar takmičenja i naš bivši reprezentativac. Medalje za Novosadsku ŽKA, za 3. mesto uručili su Zoran Tir, stručni saradnik KSS, i  Bojan Popović . Pehar za Novosadsku ŽKA uručio je Milorad Subić. Srebrne medalje za Crvenu Zvezdu uručili su Dušan Projović, potpredsednik KSS i Zoran Tir. Pehar za Crvenoj Zvezdi uručio je Projović. Zlatne medalje ekipi Radivoj Korać, uručili su Projović i Ana Joković, potpredsednica KSS i prva dama naše ženske košarke. Šampionski pehar „Koraću“ uručila isto takođe Ana Joković.

More in Aktuelno