2.MLS

2MLS, Pirot – Zdravlje Leskovac, 85:79

2MLS, Pirot – Zdravlje Leskovac, 85:79

Pirot je pobedom nad Zdravljem, četrnaestom u takmičenju i drugom nad leskovčanima u ligi, ostvario plasman na 6. mesto na tabeli i još jednom uspešno okončao takmičarsku sezonu.
Sama pobeda je ostvarena uz dosta muke na utakmici rezultatski neizvesnoj do samog kraja. Nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu Pirot je u drugom nametnuo svoju igru, permanentno vodio sa 6 do 8 poena razlike, ali je Zdravlje uvek imalo pravi odgovor i dovoljno snage da uhvati rezultatski priključak, tako da je utakmica prelomljena u korist domaće ekipe tek na samom kraju, u poslednja dva minuta.
Iako se moglo videti da su obe ekipe igrale bez one energije i ritma sa početka i iz većeg dela sezone, ipak je bilo igrača koji su imali snage da povuku svoje saigrače i zaigraju na očekivanom nivou. I na pobedu! A to je pre svih u ekipi Pirota bio Sanel Mukanović a u leskovačkoj Luka Gašić.
MVP utakmice sa „tripl-dabl“ učinkom bio je plej Pirota Sanel Mukanović. Liderski je predvodio svoju ekipu, bio nepogrešiv u šutu za tri poena u najbitnijim momentima, ubojit tačnim asistencijama i požrtvovan kada je trebalo da se utakmica usmeri u željenom pravcu. Njegovu izvanrednu igru dobro je ispratio Nemanja Mitić do poslednjeg minuta treće četvrtine kada se prilikom nesrećnog pada povredio i zbog pucanja arkade zaršio u hitnoj na ušivanju. U drugom poluvremenu je svu sopstvenu mentalnu i fizičku snagu izvukao Vuk Živanović, zaigrao jako i svojim prodorima razvalio protivničku odbranu i zajedno sa probuđenim Stankom Ilićem u poslednjij četvrtini bitno uticao na ishod meča.
Na drugoj strani je Luka Gašić bio nerešiva enigma za odbranu pirotske ekipe, a pridružili su mu se iskusni Vladica Jovanović izvanrednim realizacijama pod košem i plej Nikola Ristić lucidnim asistencijama.
Sve u svemu, bez obzira što je utakmica rezultatski bila neizvesna do samog kraja pobeda pirotske ekipe je potpuno zaslužena jer je ekipa trenera Marka Spasića bila bolja u svim elementima igre, izuzev u osvojenim loptama i izjednačenom broju poseda.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Znali smo da će posle neugodnog poraza u Zrenjaninu biti teško motivisati ekipu i odigrati ovaj derbi ali smo ipak uspeli i odigrali ga srcem, naročito zbog pirotske publike. Pobedom smo završili sezonu na utakmici sa puno šuteva na obe strane i sa mnogo brzih napada. Moramo biti zadovoljni osvojenim 6. mestom jer smo kasno okupili ekipu, kojoj se u toku sezone priključio Lazar Rašić, odigrao 15 utakmica pa onda ponovo otišao da bi se priključio ekipi za turnire 3dž3. Dimitrije Đorđević se vratio u novembru a Sanel Mukanović u decembru i mislim da bismo večeras pričali drugu priču da smo svi bili ovde 1. avgusta. Sigurno bismo izgledali mnogo bolje i sigurno ne bismo izgubili toliko utakmica na jedan posed. Nadam se da će nam se sve izgubljeno vratiti u narednoj sezoni.

More in 2.MLS