1.ŽLS

Počinje finale plej-ofa za košarkašice Crvena zvezda KOMBANK – 021

Počinje finale plej-ofa za košarkašice Crvena zvezda KOMBANK – 021

U četvrtak 11. aprila u 19.30 časova, u dvorani FMP Arena u Železniku, počinje finalna serija plej-ofa Ženske košarkaške lige Srbije, u kojoj će se za naslov šampiona boriti Crvena zvezda Kombank i novosadski 021.
Crveno-bele imaju prednost domaćeg terena zbog boljeg plasmana na kraju ligaškog dela takmičenja, a trener Crvene zvezde Kombank Dragan Vuković izuzetno ceni rivala u finalu.
– Ekipa 021 je pokazala kvalitet još na završnom turnira Kupa „Milan Ciga Vasojević“, u polufinalu protiv Koraća odigrala jako dobro i najavila da može da uđe u finale plej-ofa, što za mene uopšte nije iznenađenje. Sigurno je da su Novosađanke sasvim zasluženo u finalu… Naš primarni cilj je da zaustavimo Jovanu Adamović, koja je daleko najbolji igrač lige. Pored nje, ima još par dobrih igračica na koje moramo posebno da obratimo pažnju. Prva utakmica je svakako najvažnija, imamo prednost domaćeg terena, uzdamo se u našu uigranost i nešto dužu klupu… – kaže Vuković.
Šef stručnog štaba novosadskog kluba 021 Aleksandar Jovanović izneo je očekivanja pred start finalne serije.
– Plasmanom u finale smo napravili iznenađenje za širu košarkašku javnost, ali smo mi u ekipi, treneri i igračice, to negde potajno priželjkivali u nadali se i, eto, sada smo tu… Sigurno ne možemo da pretimo Crvenoj zvezdi koja je apsolutni favorit, ali smo motivisani da damo sve od sebe i da se širem auditorijumu predstavimo u pravom svetlu. Želimo da svima koji će pratiti finalnu seriju pokažemo da nismo nezasluženo ili slučajno tu… Očekujem od mojih igračica da mirne glave, a vrelog srca uđu u svaku utakmicu finalne serije plej-ofa…

Finalna serija igra se do tri pobede.

More in 1.ŽLS