2MLS, Plana – Sloga, 67:71

Neočekivano neizvesna utakmica odigrana je na planjanskom parketu u okviru 23. kola Druge lige između ekipe koja je bez ijedne pobede u dosadašnjem toku prvenstva i favorizivanih gostiju iz Kraljeva. Iako su košarkaši Sloge sigurno otvorili meč protiv velikoplanjanskog sastava i na poluvreme otišli sa plus 12, u nastavku je viđen totalno drugačiji odnos snaga na terenu. Izabranici trenera Jaćimovića preuzeli su inicijativu, pristigli na dva poena zaostatka sa istekom treće četvrtine, da bi u prvim minutima poslednjeg dela, poenima Grubora i Zurnića preokrenuli stanje na semaforu u korist svog tima. U poslednjim minutima, u napetoj atmosferi, Planjani ne uspevaju da realizuju par zicera i potvrde prednost, dok na suprotnoj strani mladi Tomašević u dva navrata biva uspešan za 63:66. U samom finišu šut domaćina za poravnanje ne prolazi, pa sastav Zorana Petrovića bez odlaska u produžetke dolazi do dva nova boda.
Predrag Jaćimović, trener KK Plana, Kako ne treniramo, dobro je. Zurnić je dobro odigrao, a kada ekipa ima igrača koji ume da posluša i zna šta radi, onda se to odrazi i na rezultat. Svesni smo da smo u nekim utakmicama mogli mnogo više, naročito u prvom delu sezone, rano smo ostali sa skromnim fondom, možda se rano i predali, ali realno, nije bilo lako. Na upravi je da već sada razmišlja o narednoj sezoni i šta valja činiti.
Zoran petrović, trener KK Sloga, Plana je u situaciji u kojoj je, može da igra rasterećeno. S druge strane, mi smo prošli sličan scenario kada smo izgubili u prošlom delu sezone, u Žarkovu, jer smo smatrali da nećemo naići na borbu. Ovakva igra, pogotovo najiskusnijih mojih igrača za svaku je kritiku i osudu. Ovo je trebalo da bude utakmica u kojoj će mladi dobiti više šanse a dozvolili smo sebi da uđemo u neizvesnu završnicu u kojoj je Plana imala i šut za izjednačenje i odlazak u produžetke. Čestitam domaćinu na prikazanom, tim više jer znam situaciju u kakvoj su.

More in 2.MLS