2. ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Srbobran, 78:73

2ŽLS, Radnički 2016 – Srbobran, 78:73

Revanširale su se igračice Radničkog Srbobranu za poraz u prvom delu sezone. Ne sa željenom razlikom, ali vrlo bitnom pobedom za nadu da se može dostići sam vrh tabele. Utakmica je bila veoma tvrda sa dosta izgubljenih lopti na obe strane. Šta više, domaće su imale 7 izgubljenih lopti više što gošće nisu uspele da iskoriste i naprave preokret u poslednjih par minuta. Izabranice Vesne Despotović mogu da zahvale dekoncentraciji ekipi Srbobrana u kontroli skoka na ostvarenom trijumfu. Bolju selekciju šuta je imala domaća ekipa i to je još jedan bitan faktor koji je uticao na krajnji rezultat. Nije bilo mnogo raspoloženih igračica u ekipi Srbobrana. Istakle su se Subić sa 15 poena, Dunđerski sa 21 poenom i 4 ukradene lopte i najbolja u redovima gošći, Tamara Ivkov sa 14 poena, 7 skokova i po 6 asistencija i ukradenih lopti. Sa druge strane, dobru partiju, su pružile Marija Cvijović sa 12 poena, 6 skokova, 6 asistenciija i 3 ukradene lopte, Milica Todorović sa 7 poen, 8 skokova i 3 asistencije, Ajša Hadžić sa 12 poena i 4 skoka i Minela Mehović sa 11 poena, 11 skokova, 6 asistencija ali i 10 izgubljenih lopti. MVP meča je bila, kapiten domaćih, Sara Milošević, čija će sjajna partija ostati u senci vrlo neprijatne povrede skočnog zgloba zbog koje je možda za nju sezona završena. Postigla je 26 poena i po 5 skokova, asistencija i ukradenih lopti za ukupnih 30 indeksnih poena.
Vesna Despotović, Vrlo nervozno odigrana utakmica sa velikim oscilacijama. Loše otvoreno, pa sjajnih 15ak minuta a onda neshvatljiv pad u trećoj četvrtini i ipak dobra koncetracija u poslednjih par minuta i pobeda. Brine povreda kapitena Sare Milošević, koja je pod znakom pitanja do kraja sezone. Ekipa Srbobrana je ozbiljna ekipa što je večeras i pokazala. Čestitam im na dobro odigranoj utakmici, a mojim igračicama na pobedi koja nam ostavlja kakvu-takvu šansu da se borimo za vrh.
Sara Milošević, U prvih par minuta smo loše počele, ali smo se brzo konsolidovale, poslušale uputstva trenera i na poluvreme otišle sa velikom prednošću. Opušteno smo ušle u drugi deo i već na početku četvrte četvrtine naša prednost se istopila. Uspele smo da se saberemo i da privedemo utakmicu kraju. Čestitam igračicama Srbobrana na fer i korektnoj igri a mojim saigračicama na pobedi.
Slobodan Subić, Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Bili su bolji tokom većeg dela meča. Gledajući statističke parametre, mi i dalje kuburimo sa istim problemima a to su izgubljene lopte i loša odbrana, pogotovo u prvom poluvremenu. Popravili smo to koliko-toliko u drugom delu i stvorili smo šansu koju nismo uspeli da iskoristimo što se dešava po ko zna koji put unazad. Da li ćemo to do kraja prvenstva rešiti, videćemo.
Tamara Ivkov, Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi. Borile smo se koliko smo mogle ali to nije bilo dovoljno. I dalje je sve otvoreno u prvenstvu. Nećemo se predati već ćemo se potruditi i još bolje trenirati.

More in 2. ŽLS