2.MLS

2MLS, Kolubara LA 2003 – Zdravlje Leskovac, 80:78

2MLS, Kolubara LA 2003 – Zdravlje Leskovac, 80:78

Pravi derbi 2 košarkaške lige odigrao se u subotu u Lazarevcu. Tvrda utakmica između Kolubare i Zdravlja. Utakmicu su bolje otvorili gosti, i stvorili prednost, što je nagovestilo neizvesnu utakmicu. Kolubara do kraja prve četvrtine uspeva da preokrene rezultat, pre svega boljom igrom u odbrani. U drugoj četvrtini bolji protivnik su opet gosti, koji na poluvreme odlaze sa 2 poena prednosti. U drugom poluvremenu viđena je prava borba, gde nijedna ekipa nije uspevala da se odvoji na veću prednost. Kolubara predvođena Šparovićem, Simićem i Vuletićem uspeva da se odvoji na 9 poena razlike, ali Zdravlje uspeva serijom da se vrati u meč. U egal završnici na par poena, S. Sinđelić pogađa veoma bitnu trojku za domaćina nešto više od minuta do kraja. Kolubara u zadnji minut ulazi sa 3 poena prednosti, Zdravlje je imalo dva slobodna bacanja. Prvo bacanje Zdravlje je realizovalo, dok je drugo promašeno, nakon koga Zdravlje uspeva da uhvati loptu u napadu, i dolazi u priliku da šutira za produžetak ili pobedu. Ipak, nakon skoka, igrači Zdravlja se nisu snašli, pa je Kolubara odnela bitnu pobedu posle velike borbe.
Žarko Simić, Čestitao bih pre svega svojim igračima na pobedi. Ovo je bila izuzetno teška utakmica u svakom smislu, i znali smo da neće biti lako, jer smo u prvom delu takmičenja poraženi upravo od Zdravlja u Leskovcu. Imajući to u vidu, a i važnost utakmice u ovom trenutku, znali smo da nas čeka veoma teška utakmica. Ipak, uspeli smo da ostvarimo zacrtano, da ostvarimo veoma bitnu pobedu u borbi za sam vrh. Opet zauzimamo prvo mesto na tabeli, i nastavljamo da spremamo utakmicu po utakmicu,a cilj nam je svakako najviši plasman.
Petar Šparović , Čestitao bih svojim saigračima na bitnoj pobedi. Nimalo laka utakmica za nas, teška, sa dosta grešaka na obe strane. Do samog kraja rezultat je bio otvoren, imali smo rezultat većim delom utakmice, čak u jednom trenutku smo stekli ozbiljniju prednost, ali protivnik se brzo vratio na egal. Na kraju, uspeli smo da ostvarimo zacrtano, upisana pobeda protiv Zdravlja. Imamo veliku šansu, cela ekipa je posvećena jednom cilju, i nadam se da ćemo na kraju uspeti da ostvarimo svoj cilj, a to je najviši plasman.
Marko Dimitrijević, Došli smo u Lazarevac da odigramo jednu dobru takmičarsku utakmicu, protiv najbolje ekipe u Ligi. Svakako da nam je želja bila da odigramo što bolje, da probamo da odnesemo pobedu iz Lazarevca. Imali smo svoje šanse, utakmica je bila otvorena. Ipak, sve čestitke Kolubari na zasluženoj pobedi, a mi se okrećemo utakmicama koje su pred nama.
Luka Gašić, Sve čestitke Kolubari na zasluženoj pobedi.

More in 2.MLS