2. ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Radnički BG, 81:65

2ŽLS, Radnički 2016 – Radnički BG, 81:65

Što pre domaće košarkašice treba da zaborave ovaj meč i da se na najbolji način spreme za naredni protiv ekipe Ljubovije ako planiraju da ostanu u igri za vrh tabele. Igra bez ikakvog smisla i akcija, uz mnoštvo izhitrenih šuteva i igre 1 na 1 je mogla da dovede do veoma neugodnog poraza. Povele su gošće 47-40 na samom početku treće četvrtine. Izgleda da su onda izabranice Vesne Despotović shvatile da kola idu nizbrdo i dodale gas. Napravljena je serija od 26-0 i utakmica je bila rešena. Do kraja meča je domaća ekipa održavala prednost i nije dozvolila gošćama da se vrate u život. Najbolja igračica Radničkog iz Beograda je bila Milica Vujašević sa 18 poena i 8 skokova. Imala je sjajnu podršku u Tijani Baković koja je „sa klupe“ postigla 12 poena uz 6 ukradenih lopti i 4 skoka. Sa druge strane, odličan meč Minele Mehović sa 23 poena, 7 skokova i 6 asistecija i MVP partija kapitena Sare Milošević sa 12 poena, 9 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte i 3 blokade sa ukupnim indeksom korisnosti od 27.
Vesna Despotović, Moramo da u ovih par dana kroz treninge da promenimo pristup igri. Nedopustivo je da se ne prozivaju dogovorene akcije i da se igra stihijski. Imali smo mnogo sreće u ovoj utakmici. Porazom bi zatvorili sezonu. Ovako, imamo nadu da u narednim mečevima možemo nekako do vrha tabele. Nešto tako je ostvarivo samo uz visok nivo koncentracije i odgovorno ponašanje svih na terenu.
Sara Milošević, Ušle smo u utakmicu previše opušteno što nikako nije smelo da se dogodi. Rezultat govori u prilog tome. Početkom treće četvrtine smo ispoštovale sve što nam je Vesna Desppotović rekla u svlačionici. Prvenstveno smo bolje zaigrale u odbrani. Napravile smo osetnu razliku koju smo održavale do kraja utakmice. Drago mi je što su sve igračice dobile priliku da se istaknu na terenu. Čestitam ekipi Radničkog na fer i korektnoj igri a mojim saigračicama na zasluženoj pobedi.
Tijana Zupančić, Čestitam ekipi Radničkog na pobedi. Mi smo popustili u drugom poluvremenu kada se nismo snašli na zonsku odbranu domaćina. Napravljena je velika razlika kooju nismo uspele da stignemo.
Milica Vujašević, Izgubile smo snagu u trećoj četvrtini što su košarkašice domaće ekipe iskoristile i napravile veliku razliku. Nismo presekle tajmautom veliku seriju. Nismo se snašle na zonsku odbranu. Mislim da ovo nije realan rezultat što se i videlo na poluvremenu. Potrudićemo se da ispravimo nedostatke do naredne utakmice.

More in 2. ŽLS