2.MLS

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Radnički, 81:79

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Radnički, 81:79

Današnju utakmicu odlučila je pre svega sreća koja je pogledala Zemunce . Tokom celog meča gosti iz Kragujevca imali su konstantu prednost od 6-12 poena , i nije izgledalo da domaći mogu doći do preokreta . Prvo izjednačenje na utakmici viđeno je u 36 minutu 70-70 , ali iskusni Kragujevčani posle tajmauta prave seriju 5-0 i odlaze u 38 minutu na činilo se nedostižnih 75-70. Može se reći da u tim trenucima gosti prave prve ozbiljne greške na utakmici i dozvoljavaju Zemunu da prvi put na utakmici povede 8 sekundi pred kraj 79-78. Vrlo lako je igrać Kragujevčana Kostić vratio prednost gostima 3 sekunde pred kraj 78-79 , ali Lazar Nedeljković nestvarnom trojkom preko 10 metara sa sirenom donosi pobedu Zemunu . Može se reći da je ekipa Kragujevca više zaslužila pobedu prikazanom igrom , ali jednostavno sreća im je okrenula leđa. Kod gostiju istakli su se odlični Milosavljević , Nedeljković , N.Kostić , D. Kostić i Todorović dok je kod domaćih sjajan bio Vukojičić , dobro ga pratili Drašković i Žerađanin , ali i heroj Nedeljković koji je postigao poslednjih 5 poena i odlučio pobednika.
STEFANOVIĆ NENAD, Kao neko ko je bio redovan gost na našim utakmicama i ko je dobronamernim savetima i sugestijama meni kao mladom treneru pomagao posle svake utakmice , hteo bih ovu pobedu da posvetim Bošku Đokiću , jednom prevashodno sjajnom predstavniku naše trenerske struke. Sa druge strane hteo bih da čestitam mojim momcima , ne bi bilo nezasluženo i da je Radnički pobedio . Posle ovakve završnice nisam u stanju da sad nešto analiziram utakmicu , ono što mogu da kažem je da su nam prognozirali nekih 6-7 pobeda , a da mi posle 15 kola imamo 8-7 , da smo najzad u tom pozitivnom skoru. Kad jednu ovako ozbiljnu ekipu , koja u svojim redovima ima 5-6 B ligaških igrača , dobijete dva puta sa 10 ljudi koji nikad nisu igrali ovaj rang to je zaista veliki uspeh mojih momaka. Sada se okrećemo malo lakšim utakmicama po nas , to su palanka i Konstantin gde idemo bez ikakvog pritiska i imperativa pobede , sa jedinim ciljem da pružimo njima bolji otpor nego što smo to uradili u prvom delu sezone. Radničkom želim sve najbolje u nastavku sezone.
VUKOJIČIĆ LUKA, Čestitam protivniku na odličnoj partiji . Obe ekipe su motivisano ušle u meč i da je Radnički pobedio to ne bi bilo nezasluženo. Gubili smo skoro od prvog do poslednjeg minuta , ali na kraju uz malu dozu sreće uzeli dva boda i mnogo važnu pobedu. Poželeo bih Kragujevčanima mnogo sreće u nastavku prvenstva , a za nas najbitnije utakmice tek predstoje.
TODOROVIĆ IGOR, Teška utakmica , izgubili smo u zadnjim sekundama . Čestitam protivniku , uz pomoć sreće zaslužena pobeda , da smo i mi dobili bila bi zaslužena pobeda. Šta reći posle ovako primljenog koša.
MILOSAVLjEVIĆ ĐORĐE, Želeo bih da čestitam ekipi Zemuna na fer i korektnoj borbi. Otvorili smo odlično utakmicu imali smo vodstvo tokom cele utakmice i uspeli su u zadnjim minutima da taj pad koncentracije iskoriste , gde smo pustili lake poene.Pad koncenracije u zadnjem napadu i šut za tri preko ruke je presudio nama.Svaka čast na fer i korektnoj borbi i želim u nastavku sezone sve najlepše.

More in 2.MLS