Aktuelno

RODA JLS, Mladost – Partizan NIS, 74:86

RODA JLS, Mladost – Partizan NIS, 74:86

U poslednjoj utakmici 12. kola Roda lige Srbije juniori Mladosti su poraženi od Partizana rezultatom 74:86. Uprkos porazu, ne može se izuzeti opšti utisak da je domaći tim pružio jak otpor lideru i do sada jedinom neporaženom timu lige. Prva četvrtina je protekla u dosta izjednačenoj igri, a Beograđani na mali odmor odlaze sa plus tri, pre svega zahvaljujući prevagi u skoku. U drugih deset minuta gosti pojačavaju tempo, tako da na pauzu odlaze sa dosta ubedljivih 33:45. U nastavku utakmice potpuno druga slika na parketu sportske dvorane Mladost. Domaći igrači kao da su se oslobodili straha i treme i zaigrali kao preporođeni, pa stižu do izjednačenja. Sve je u tom periodu bilo jako pozitivno u igri Mladosti. Ipak, u poslednjih deset minuta kvalitet i fizička superiornost gostiju dolaze do potpunog izražaja i na kraju Partizan slavi zasluženu pobedu.  U timu Mladosti bolji od ostalih su bili Dragićević sa 24, Nikolić sa 16 i Radovanović sa 10 postignutih poena. U ekipi Partizana dvocifren broj poena su ubacili Pažin 16, Tanasković 13, Tarlać 12 i Novaković 10. Uprkos porazu, Mladost je i dalje na odličnoj šestoj poziciji, a u narednom kolu izabranike Mihaila Šušića očekuje gradski derbi sa ekipom Borca.
Mihailo Šušić, trener ekipe KK Mladost, Zaslužena pobeda Partizana, kontrolisali su utakmicu celim tokom. Mi smo uspeli u trećoj četvrtini da se vratimo, u jednom trenutku i povedemo, ali imam utisak da moji igrači nisu verovali da mogu da dobiju Partizan. Mi smo se borili koliko smo mogli, uvek je posle pauze teško, ali očeujem da će za 2-3 kola vratiti na svoj nivo. Čestitam ekipi Partizana na zasluženoj pobedi, a mojim momcima na borbi.
Mihailo Nikolić, igrač ekipe KK Mladost, Loše smo otvorili utakmicu, prvo poluvreme nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. U trećoj četvrtini smo se dobrom energijom vratili, ali nismo imali snage da prevedemo. Čestitam mojim saigračima na borbi, a Partizanu na pobedi.
Saša Perić, trener ekipe KK Partizan NIS, Čestitam ekipi Mladosti na dobroj utakmici, pogotovu u drugom poluvremenu. Pokazali su u trećoj četvrtini da mogu da budu dobra ekipa i ozbiljan protivnik. Mi smo se malo i opustili, došlo je do zasićenja, možda su i lične greške protivničkih igrača doprinele tome da nisu uspeli da prelome utakmicu u svoju korict, mada su bili blizu. Čestitam još jednom domaćoj ekipi na dobroj utakmici i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva.
Dušan Tanasković, igrač ekipe KK Partizan NIS, Otvorili smo dobro utakmicu. Napravili veću prednost, koju smo ispustili polovinom treće četvrtine i uveli utakmicu u neizvesnost i napravili sami sebi problem. Mada smo uspeli da se vratimo, napravimo razliku i privedemo utakmicu kraju. Čestitam ekipi Mladosti na fer i korektnoj igri, odigrali su sjajan meč i mislim da je publici bilo interesantno, pogotovu treća četvrtina. Poželeo bih im sreću u nastavku sezone.

More in Aktuelno