1.ŽLS

1ŽLS, Vrbas Medela – Crvena zvezda, 56:89

1ŽLS, Vrbas Medela – Crvena zvezda, 56:89

Košarkašice Vrbasa Medele poražene su na svom parketu od lidera šampionata, beogradske Crvene zvezde. Nakon 40 minuta mnogo bolje igre, aktuelni šampion slavio je sa 89:56. Oko stotinak navijača Crvene zvezde, koji su bodrili svoj tim i na gostovanju u Vrbasu, totalno je poremetilo domaću ekipu. Mlak početak susreta omogućio je gošćama iz Beograda da se već na startu meča rezultatski odlepe. Stečeni kapital su rutinski sačuvale, uvećavavši ga iz minuta u minut, posebno u poslednjoj deonici. Na kraju, zaslužena pobeda crveno-belih od 89:56.
Dejan Mudreša, Čestitao bih ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč i sve je išlo u tom smeru do dan pred utakmicu, kada smo neplanirano ostali bez Maje Šćekić. Ispostavilo se da danas nismo imali adekvatnu zamenu za nju, posebno ne protiv ovako jakog rivala. Ostaje nam da se što bolje pripremimo za naredno kolo i susret sa Novosadskom ŽKA.
Anastasija Podunavac, Loš početak meča odredio je putanju u kojem će po nas ići. Nikako nismo uspevali da se konsolidujemo i na kraju smo ubedljivo poraženi. Čestitke Zvezdi, a nama ostaje da se što bolje spremimo za predstojeće izazove.
Dragan Vuković, Evidentno je da ekipa Vrbasa bez Maje Šćekić nije ona koja je bila u prvom delu šampionata. Biće potrebno da ova deca, jer ovo je jako mlada i perspektivna ekipa, nadomeste njen odlazak, a ja sam siguran da će tako i biti i da će Vrbas ući u mirne vode. Što se moje ekipe tiče, imali smo malo kadrovskih problema, međutim sada nas očekuje 10 dana pauze gde ćemo pokušati da se stabilizujemo i oporavimo i u istom ritmu nastavimo i u domaćoj, a i u Jadranskoj ligi.
Aleksandra Katanić, Prva utakmica u ovoj godini i iz tog razloga smo očekivali neizvestan susret, ali rezultat na kraju govori drugačije. Uprkos tome, meč je zaista bio dobar, a poseban ton dala je vrbaška publika. Takođe, drago mi je da smo i ovde imali podršku naših navijača.

More in 1.ŽLS