Aktuelno

RODA JLS, Beko – Dynamic Vip Pay, 79:77

RODA JLS, Beko – Dynamic Vip Pay, 79:77

Nedeljno popodne najavljivalo je beogradski derbi, egal utakmicu i neizvesnu završnicu. Tako je i bilo od prvog do poslednjeg minuta utakmice 10. kola Roda juniorske lige između ekipa Beko i Dinamik. Od samog početka ekipa BEKA zauzela je čvrst stav i pre svega odličnom odbranom ali i organizovanim napadom odgovorila je na igru protivnika i na njihovu blagu psihološku prednost koju su nosili u vidu trenutno boljeg stanja na tabeli. Sa početnih 24:23 i 21:20 iz prvog poluvrmena jasno je bilo da su domaćini rešili da se bore i ne dozvole još jedan tragičan poraz ali i da se gosti ne predaju. Posle odmora Dinamik je i ovu minimlnu prednost preveo na svoju stranu (14:17) ali domaćini su bili rešeni da prekinu seriju nesrećnih poraza što se i na kraju desilo (20:17) 79:77.
Vasilije Budimić, trener KK Beko, Čestitke mojim momcima na pobedi. Pošteno je reći i da je obrnut bio rezultat ne bi bilo nezasluženo. Mi smo imali više sportske sreće na samom kraju. Dva puta smo otišli na 7-8 razlike, nismo uspeli da pređemo u dvocifrenu prednost, Dinamik se vraćao odličnim šutom za tri poena, vratili se u meč tri četiri puta, zato kažem opet imali smo malo više sportske sreće. Vredi nam ova pobeda jer posle ovoliko dobrih igara protiv favorizovanih ekipa da jednu utakmicu okrenemo na svoju vodenicu. Nadamo se da i sad ovo zadnje kolo gde putujemo u Leskovac, da se vratimo sa dobrim ishodom i da u drugom delu ispravimo neke stvari koje u prvom delu nisu funkcionisale. Nadam se da ćemo u drugom delu biti mnogo konkurentniji nego što smo bili do sad.
Tanasije Simović, KK BEKO, Dobro smo otvorili utakmicu, odigrali smo odličnu odbranu. Imali smo malo nekakvih grešaka, primili smo u prvom poluvrmenu neke trojke, nepotrebno smo im dozvoljavali da šutnu… Uspeli smo to da vratimo i to je to. Čestitam mojoj ekipi.

More in Aktuelno